Diaree severa copil de 4 ani si jumatate

19-06-2021
Cristina92B
Nu este medic/terapeut
Cristina92B
Buna ziua,

De joi baietelul meu a inceput sa aiba febra si sa acuze dureri de burta. A avut scaun de 2 ori, in aceeasi zi am mers la pediatru si mi s-a spus ca poate fi o viroza. In aceeasi zi am facut si teste la scaun iar pt rotavirus si pt inca o bacterie au iesi negative. Asteptam coprocultura. Joi seara a facut febra 39, 2 si ieri la pranz 37, 8. De atunci nu mai face febra.
In schimb, de ieri, vineri, face scaun foarte des, din 5 in 5 minute. Am sunat pediatrul si mi-a recomandat o schema de tratament. Ieri am vazut si scaun cu firisoare de sange, medicul pediatru spune ca poate fi si iritatie dar mi-a spus sa ii dau Azitromicina 5 ml pe zi daca are scaun cu sange. Insa am vazut ca nu a mai avut scaun cu sange asa ca am amanat sa ii dau antibioticul de teama sa nu ii afecteze mai tare.

Tratamentul in acest moment este:
1. Gnc baby microbiotic 2 ml/zi
2. Diardep- 1 pliculet/ 3*zi
3. Saprosan- jumatate de pastila de 3*/zi

Astazi nu mai are scaun la fel de des ca ieri, din 5 in 5 minute, insa tot des e si are senzatia sa mearga la baie desi nu face nimic.
Intrebarea mea e, sa ii administrez antibioticul? El in acest moment este activ, bea apa/ ceai de menta si mananca de regim.
Ma ingrijoreaza faptul ca desi ia tratament nu se amelioreaza diareea.
Ce ma sfatuiti?

Multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: