Drepturi muncă persoane cu invaliditate

16-12-2023
beautybee
Nu este medic/terapeut
beautybee
Nu înțeleg când se va face dreptate pentru persoanele cu invaliditate. De ce pensionarii obișnuiti și speciali au voie sa cumuleze pensia cu salariul, iar pensionarul de invaliditate nu? poate cineva are o invaliditate că nu poate merge de exemplu, dar poate lucra de acasă în domeniul IT. De ce i se consideră anularea capacității de muncă?De ce trebuie să aleagă între pensia mizera și munca? Eu am invaliditate, dar și un masterat. Și îmi e frica sa mă angajez, deoarece nu am siguranță că în cazul în care nu mă descurc voi mai avea pensie...
4 comentarii
0
16-12-2023, ora 21:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Poti lucra 4 ore cu contract doar cu pensie de gradul 3 care este egala cu pensia de gradul 2.
0
16-12-2023, ora 22:10
beautybee
Nu este medic/terapeut
beautybee
Exact, dacă ai gradul 2 iei aceiași bani, dar fără drept de muncă. Bine că au voie specialii să încaseze bine. Și vorbim de egalitate de șanse... Eu vreau să lucrez, dar nu îmi dă voie legea. Cum se poate trăi în țara asta cu mai puțin de două mii de lei când ai și un copil? Romania e pe ultimul loc la angajarea persoanelor cu dizabilități, pt.ca nu li se oferă șanse egale la munca! Ar trebui ca indiferent de grad, să poți lucra și să nu ți se ia pensia!
0
16-12-2023, ora 22:32
beautybee
Nu este medic/terapeut
beautybee
Atunci când nu va mai fi întrebat un om la angajare ce dizabilitate are, atunci când se vor elimina toate facilitățile alea stupide pt persoanele cu dizabilități (care oricum nu sunt respectate) și să li se dea in schimb un salariu egal cu al celorlalți, dar să își păstreze pensia pentru necesitățile bolii (tratament, tehnologie asistativa), doar atunci putem vorbi de lipsa discriminării și egalitate de șanse, și doar atunci vom ajunge la nivelul din Europa de 50% angajare!
0
18-12-2023, ora 12:38
beautybee
Nu este medic/terapeut
beautybee
Voi lămuriri tot eu, parțial, situația. În noua lege a pensiilor există prevederea ca o persoană cu invaliditate, indiferent de grad să poată lucra în anumite domenii specificate de medicul specialist, fără să i se anuleze dreptul la pensie. Asta e super. Rămâne doar întrebarea începând de când se va aplica această lege și dacă trebuie să mergi la reevaluare pentru a se stabili în ce domeniu ai voie să lucrezi... Îmi cer scuze pentru comentariile anterioare, nu știam de aceste noi prevederi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.