dureri abdominale si febra

23-12-2013
anna2007
Nu este medic/terapeut
anna2007
Buna ziua.Fetita mea de 6 ani are de alaltaieri seara dureri abdominale deasupra buricului si temperatura de 37, 6-37, 8 care cedeaza la paracetamol sirop.Acum 2 nopti a si varsat.Scaun nu a avut 2 zile iar azi dupa administrarea unui supozitor cu glicerina a avut doua scaune ultimul fiind apos.Pofta de mancare nu are.Fiind in preajma sarbatorilor nu gasim pe nimeni la policlinica si nu reusim sa ne dam seama ce are.Azi la recomandarea farmacistei am luat debridat sirop si parca e mai bine.Dar la un interval de 3-4 ore de la administrare iar se moleseste si face febra.Credeti ca e ceva grav sau doar o indigestie?Va multumesc anticipat.
2 comentarii
0
23-12-2013, ora 18:53
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
De ce faceti abuz de paracetamol? Ca nu sunt bomboane... sunt medicamente care se dau in situatii de nevoie. Adica febra mai mare de 38, 5-39. La asa zisa febra - care este subfebra de fapt, se da apa sa bea, se tine copilul mai dezbracat etc. Debridat este bun, un linex sau ceva probiotic si regim fara prajeli, bauturi carbogazoase si dulciuri foarte concentrate. Ceaiuri etc (menta), branzica morcov daca face scaun prost.
Nu mai dati paracetamol aiurea - stiti ca in franta aici, nu se dau asa in disperare? Pentru ca o generatie de copii care a fost tratata asa a ajuns la varsta de maturitate la 30-35 ani sa faca tot felul de insuficiente renale si sa aiba nevoie de dializa ? (asta de la nurofen, ibalgin sau ce alta denumire mai are?), iar de la paracetamol se poate afecta ficatul in timp. Si are nevoie de aceste organe toata viata. In plus febra mica ajuta la vindecarea organismului si nici nu ar trebui tratata. Va chinuiti copilul incercand sa ii faceti bine. SI pe termen lung e rau! (trebuie sa va intereseze si peste ani soarta copilului si viata ei viitoare)

Daca creste totusi temperatura mult sau starea devine foarte rea si vomita sau face f multe scaune duceti-va la un spital la o camera de garda.
0
23-12-2013, ora 19:36
anna2007
Nu este medic/terapeut
anna2007
Multumesc frumos pentru raspuns.Paracetamol nu am folosit decat seara(2 seri) ca sa nu ii creasca temperatura peste noapte.De mancat nu prea mananca dar i-am dar de regim.Lichide bea nu ma plang.Asa voi face, daca persista simptomele voi merge LA camera de garda.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • S-a descoperit locul de formare al febrei în organism
  • S-a descoperit mecanismul prin care febra la începutul sarcinii poate produce defecte cardiace și fizionomice la copil
  • Durerea de burtă
  • Ce înseamnă febră mare și cum o gestionăm
  • Ce faci când febra nu cedează la tratamentul antitermic?
  • O altă cauză a febrei ar putea fi stresul
  • Febră și transpiraţii nocturne - cauze, diagnostic, tratament
  • Durere de burtă
  •