E.Coli in materii fecale

17-11-2021
rosioara
Nu este medic/terapeut
rosioara
Buna ziua! Fetita mea de 1 an si 7 luni a avut febra 38, 2 ce nu a ținut mai mult de 24 de ore, iar apoi 5 zile diaree cu miros urat si doua afte in gurita. Am fost la pediatru si i am facut analize la scaun...i a iesit E.Coli enteropatogen si Rotavirus pozitiv. Însă până ce au venit rezultatele simptomele au dispărut. a fost tratată doar cu smecta si Eubiotic.
Va rog sa mi spuneți dacă infectia cu Ecoli trebuie tratată cu antibiotic. Acum două luni a avut si infectie urinara cu Ecoli.
Cum putem scăpa de această bacterie din intestin?
2 comentarii
0
22-11-2021, ora 10:56
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Ar fi dramatic sa se intample ceea ce intrebati.
E. coli este o bacterie ce face parte din microflora intestinala, unde isi are rolul sau. In cursul vietii se intampla sa fie dezechilibre ale microflorei intestinale si sa se produca inmultirea lor excesiva in intestin si in afara tractului intestinal aparand si tulpini toxigene, pt care se face tratament antibiotic. Prin urmare, faptul ca evolutia infectiei cu E.coli si Rotavirus a fost limitata si s-a rezolvat intr-un timp asa scurt, trebuie sa va bucure deoarece copilasul Dvs. a dobandit anticorpi, cu acest prilej, in apararea fata de cei doi agresori. Sanatate !
0
23-11-2021, ora 11:38
rosioara
Nu este medic/terapeut
rosioara
Multumesc pentru răspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Reglementările care restricționează consumul de antibiotice în creșterea animalelor, asociate cu o reducere a infecției cu E. Coli la oameni
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  •