efectele doxicilinei

18-03-2011
gabitzap
Nu este medic/terapeut
gabitzap
buna ziua tutror,
de doua luni iau un tratamet contra acneei cu doxicilina de 100 in fiecare seara si am observat ca sunt f imbalonat si burta umflata chiar si dimineatza. sunt f atenta la ce mananc si totusi burta e umflata tot timpul
credeti ca poate fi unul din efectele doxicilinei
la sfatul farmacistului am inceput o cura de probiotice vitamine si minarale (Bion 3). credeti ca ma poate ajuta sua trebuie sa vad un specialist?
multumesc pt eventualele raspunsuri
9 comentarii
0
18-03-2011, ora 15:30
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Un gastroenterolog ti-ar spune mai precis ce ai de facut. Da, e de la antibiotice, afecteaza flora intestinala. E bine ca iei probiotice, dar se pare ca nu ajuta suficient si altceva nici n-ai ce sa faci pana nu mai iei doxicilina.. Esti fata sau baiat? In orice caz, daca ti-a fost prescris tratamentul de un dermatolog, ar fi cazul sa-ti dea altceva, antibioticele sunt daunatoare in organism. Ce fel de acnee ai?
0
18-03-2011, ora 18:47
gabitzap
Nu este medic/terapeut
gabitzap
sunt fata si am inceput tratamentul cu doxycilina pt ca am avut o acnee severa dupa ce am oprit pilula. dermatologul mia zis ca daca opresc antibioticul acum, dupa doua luni de tratament sunt riscuri f mari ca ancneea sa recidiveze. si se pare ca nu pot sa inlocuies doxicilina cu un alt medicament.
iar probitocele le iau de doar 3 zile, deci o sa astept sa vad daca au sau nu efecte. vroiam sa stiu daca e mai bine sa iau probitoce sau un trament contra imbalonarii, pt ca am impresia ca e mai mult o imbalonare
multumesc pt raspuns
0
18-03-2011, ora 20:14
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Mda, e cu doua taisuri, oricum, balonarea e semn clar ca e afectata digetia. Ia probioticele alea, eventual si ceva contra candidozei si vezi tu cum te simti in zilele urmatoare. Oricum, nu-ti doresc sa scapi de acnee si apoi sa ai probleme cu diagestia...Daca a aparut dupa intreruperea pilulelor contraceptive mai bine consultai un endocrinolog.
0
19-03-2011, ora 09:36
gabitzap
Nu este medic/terapeut
gabitzap
multumesc pentru raspuns... si poate ca ar fi trebuit sa consult un endocrinolog sau eventual medicul care lam vazut prima data sa nu-mi fi prescris diane 35 de la bun inceput. din pacate acum e prea tarziu si sincer sper sa nu am probleme cu digestia.
in orice caz continui cura cu probiotice pt ca nu are de ce sami faca rau si eventual daca nu se schimba nimic voi vedea cu dermatologul meu sami opreasca tratamentul cu doxicilina.
credeti ca ar avea vreun rost sa vad vreun medic endocrinolog acum? si mai ales un medic endocrinolog se ocupa cu problemele tiroidei nu? pt ca daca risc sa am un astfel de probleme nu e deloc bine sa iau probiotice nu?
sincer nici nu stiu ce sa mai fac...e clar ca o problema de digestie comparata cu problema unee acnee, e mult mai alarmanta, dar nu mam gandit ca pot aparea atat de multe complicatii.
multumesc inca o data pentru raspunsurile rapide si instructive
0
19-03-2011, ora 15:58
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Cu tot dragul iti spun ce stiu. Sincer, parerea mea este ca nici de la endocrinolog nu o sa ai o solutie mai buna, iti poate prescrie ceva care cine stie ce efecte hormonale are. Dar sunt si in domeniul asta noutati.Da, decat probleme digestive, crede-ma mai bine estetice!
Pe scurt: cred ca numai in timp, poate sa nu fie unul indelungat, sa-ti revii, ovarele sa functioneze optim, sa se debaraseze organismul de efectul pilulelor.
Oricand poti da semn!
0
15-06-2011, ora 10:48
gabitzap
Nu este medic/terapeut
gabitzap
buna ziua din nou!!
apelez inca o data la sfaturile dvs pt ca data trecuta mati ajutat destul de mult. problema mea e orecum acceasi. de trei sapatamani am oprit trataementul cu doxicilina (impotriva acneei). simptomele au cam disparut, nu mai ma simt grea dupa ce mananc, nu mai am stari de voma, in schimb burta mea este la fel de umflata si am senzatia de balonare. iau ceaiiuri care ma ajuta la digestie dar nu prea au efecte. puteti sa imi recomandati un medicament sau un remediu natural de preferinta?
multumesc
0
15-06-2011, ora 13:24
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
In afara de probiotice si de regim care sa excluda o perioada tot ce e crud, acidulat sau chiar lactate, nu am ce sugestie sa-ti mai dau de la distanta. Ideea e ca trebuie aflata cauza exacta a balonarii ca sa iei exact ce ti-ar trebui. Poti avea fermentatie, colita de putrefactie, colon iritabil, intolerante etc, in mai toate balonarea este prezenta, , , , Deci, din pacate, numai gastroenterologul iti poate da indicatii precise pentru investigatii si tratament. Altfel eu nu pot sa zic decat de analize coprocultura, coproparazitologic, proba de digestie (toate din scaun), ecografie abdomen superior si inferior, colonoscopie ptr a elimina orice cauza locala. Poti incerca sa iei la o ora dupa mese carbune medicinal, poate are efect.
Sanatate!
0
15-06-2011, ora 16:50
gabitzap
Nu este medic/terapeut
gabitzap
multumesc mult pt sfaturi!!! am fost la un gastro enterolog in timp ce luam antibioticele si mia prescris vitamine, care nu prea mau ajutat sincer. o sa incerc sami fac analize sa vad care e cauza. multumesc inc
0
15-06-2011, ora 18:18
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ti-a prescris vitamine?? Atat?
Sa dai vesti bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Coșurile (acneea)
  • De ce apar balonările?
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Topul alimentelor ce produc gaze (balonare)
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  •