exista si contraindicatii? | Forumul Medical ROmedic

exista si contraindicatii?

07-12-2006
crisy
Nu este medic/terapeut
crisy
As avea o nelamurire asupra tratamentelor naturiste. De cand lucrez la ture de noapte si sunt supusa unui stres prelungit in timpul programului de munca, ma confrunt cu tulburari de somn. Ptr aceasta problema am apelat la tratamente naturiste incercand diferite pastile pe baza de plante mai mult sau mai putin eficiente. In prezent iau Calmoplant (in alcatuirea caruia intra conuri de hamei, talpa gastei, paducel si flori de tei). As vrea sa stiu daca administrarea acesora pe timp indelungat poate avea repercursiuni asupra sanatatii si mai ales daca acest gen de pastile se pot lua si in timpul sarcinii. Imi este tare teama ca in timpul unei viitoare sarcini pe care mi-o doresc, am sa ma confrunt cu aceasta problema a insomniilor fara sa am cum sa o remediez. Va multumesc.
3 comentarii
0
25-01-2007, ora 00:00
Elena Craescu
Nu este medic/terapeut
Elena Craescu
salut
desi sunt mai noua in acest domeniu stiu deja ca plantele pe care spui ca le folosesti nu au efecte secundare
depinde insa de ce alte afectiuni ai...
adica cel mai mine ar fi sa iti faci niste analize complete sa vezi cum stai cu sanatatea in general, cu inima in special, si daca te decizi sa ramai insarcinata ar fi bine sa vorbesti cu un specialist naturist dspre asta. stiu ca teiul nu ridica probleme insa despre celelalte plante nu as putea sa zic... succes
0
08-08-2008, ora 00:00
valia
Nu este medic/terapeut
valia
Intamplator am aflat ca ceaiul de hamei are si insusiri ana-frodisiace (calmant al excitatiilor sexuale) - deci cine stie ce hormon sexual deregleaza - s-ar putea sa nu-ti foloseasca intr-o viitoare sarcina.
Problema ta se poate rezolva, cred, si altfel: trebuie sa faci un diagnostic integrativ care sa-ti precizeze de ce ai aceste dereglari ale melatoninei (hormonul somnului). Dereglarile melatoninei sau demonstrat ca pot avea un aport semnificativ in aparitia anumitor tipuri de tumori (de ex. la sani).
0
10-06-2009, ora 19:25
soare0
Nu este medic/terapeut
soare0
Si plantele medicinale pot avea contraindicatii, dar rar. De exemplu, chiar pentru afectiuni similare cu a ta, se foloseste Ganoderma Lucidum uneori. Se poate folosi si in timpul sarcinii, dar chiar si asa se recomanda pauze de cate 1 luna odata la 4-5 luni, caci sunt niste chestii secundare minore care apar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.