exoftalmia - caut remediu de 5 ani

12-11-2010
nuta_angel
Nu este medic/terapeut
nuta_angel
De cinci ani caut un remediu pentru exoftalmie.De la oftalmologie ma trimite la endocrinologie, iar de la endocrinologie ma trimite la oftalmologie. Chiar daca functia tiroidiana este buna (sub control medicamentos cu tirozol) exoftalmia ramine. Ce ar fi de facut?
8 comentarii
0
13-11-2010, ora 08:07
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Ar trebui sa consulti si un medic homeopat, pt ca astfel risti sa iti petreci timpul intre oftalmologie si endocrinologie!
0
13-11-2010, ora 15:37
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pentru tratamentul exoftalmiei nu este suficientă simpla ţinere sub control a funcţiei tiroidiene, pentru că mecanismul apariţiei exoftalmiei este cu totul altul- în principal autoimun. E nevoie de terapie mai complexă - care poate implica corticoterapie sau imunosupresie, radioterapie orbitară, diverse intervenţii chirurgicale în cazurile care nu răspund la imunosupresie sau severe, medicaţie locală specifică, renunţarea la fumat etc. E nevoie să găsiţi un endocrinolog bun care să cunoască toate aceste aspecte ale terapiei şi să vă adauge în tratament şi ceva specific pentru aceasta. (practic terapia exoftalmiei implică mai mulţi medici - de la endocrinolog, oftalmolog, chirurg, radioterapeut)
0
13-11-2010, ora 21:20
nuta_angel
Nu este medic/terapeut
nuta_angel
Am facut si tratament homeopatic dar nu a functuonat. Cit priveste un bun endocrinolog. unde sa-l gasesc?
Prima data am fost la Cluj unde am facut perfuzii cu Prednison. Pe moment au incetat durerile oculare si parea sa se fi redus si exoftalmia cu 1 mm; putin, dar era totusi un rezultat. Dupa citeva luni insa au reinceput durerile, secretiile lacrimogene si normal si infamarea. Asa ca m-am dus la Parhon (Bucuresti) unde un medic oftalmolog (femeie) a carui conduita medicala lasa de dorit mi-a taiat-o scurt; "asta nu se vindeca".
0
16-11-2010, ora 14:03
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Stiti cumva ce clasă de exoftalmie sunteţi: ar trebui să aveţi un diagnostic pe care să scrie un număr şi o cifră: de genul 2a, 3b sau ceva de genul acesta.
0
16-11-2010, ora 20:19
nuta_angel
Nu este medic/terapeut
nuta_angel
Nici nu stiam ca exista o asemenea clasificare. Tot ce pot sa va spun este ca in urma consultului oftalmologic (pe care il fac de 5 ani) scrie asa: exoftalmie edematoasa, OD-21 mm, OS-22mm, F.O.-aspect normal. Nici la ecografia orbitara nu sunt probleme, vederea de asemenea este buna. Doar cand privesc in jos imaginea se dubleaza, iar uneori am senzatia de fir de par in ochi.
0
18-11-2010, ora 23:12
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Am înţeles. În stadiul dvs, aţi putea beneficia de o terapie cu corticoizi în continuare- va reduce edemul orbitar, în doză mai mare, plus aplicaţii locale- de medicamente speciale pentru disconfortul local- senzaţia fir de păr în ochi. Dar ar trebui găsit un medic care să cunoască aceste aspecte, şi trebuie să existe fie în cluj, fie în bucureşti
0
19-11-2010, ora 11:04
nuta_angel
Nu este medic/terapeut
nuta_angel
Va multunesc din suflet pentru sugestiile oferite. Cel putin mi-a ramas speranta ca se poate totusi incerca ceva. Ca factor psihologic conteaza enorm, chiar daca stiu ca nici chiar medicii in unele situatii nu i-ti pot garanta 100% reusita(toti suntem oameni si avem puteri limitate). Multa sanatate si succes in cariera.
0
21-11-2010, ora 22:24
nirma
Nu este medic/terapeut
nirma
Buna ! Sufar de aceeas problema de 3 luni. Exoftalmie OS. Eu nu beneficiez de niciun tratament, pentru ca rezultatele analizelor ptr. titoida sunt negative.
Prima oara am fost la oftalmolog: exoftalmie OS. De acolo laborator, rezultate negative (deci valori normale).
M-am dus la un endocrinolog. Ecografie tiroidiana:LTD:2 18*2.02*4.24 cm, v8.97 ml, ecostructura inomogena, hipoecogena, semnal vascular Doppler color augmentat difuz.
LTS:1.64*1.82*4.36 cm, v6.21 ml, ecostructura si vascularizatie asemanatoare cu cea a LTD. Diagostic:gusa difuza de volum mic, Exoftalmie OS.
Dupa asta mi-am facut analizele :TRAb si AcATPO.
TRAb-ul: 0.588 ( intre parametrii normali)
AcATPO: 140 ( marit)
Dupa asta mi-am facut RMN cranio-encefalica.Concluzii:" infiltrarea grasimii orbitare si a muschiului drept superior stg., cel mai probabil in context inflamator dar fara a putea exclude un proces tumoral de tip infiltrativ- necesita corelare in context clinic/biologic.
Leziune demielinizanta frontala stg.
Proces inflamator la nivelul celulelor etmoidale."
Cu rezultatul de la RMN am fost la un oftalmolog si la neurologie (unde mi-a recomandat sa fac doua analize, anticorpi antinucleari si Borellia). Amandoua au iesit negativ.
Am repetat TRAb-ul ( 0.3).
Dupa asta mi-am facut ecograf la ochi, unde mi s-a spus ca exoftalmia este din cauza tiroidei. De fapt peste tot asa mi s-a spus.
Medicul endocrinolog a vrut sa inceapa un tratament intravenos cu SOLU-MEDROL, dar pana la urma a renuntat.
Nu beneficiez de niciun tratament, in afara de picaturi de ochi(lacrima artificiala). Exoftalmia persista.
La ce fel de medic de specialitate as mai putea apela?
AM SANSA SA MA VINDEC, SAU MACAR SA SE AMELIOREZE ???!!!

Multumesc mult.
Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: exoftalmia

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: