Experiența mea de rinoplastie secundară

18-05-2026
Nicoleta S.
Nu este medic/terapeut
Nicoleta S.
În cazul în care poate ajută pe cineva, iată povestea mea:
Nu am avut niciodată o față simetrică însă la câțiva ani după ce am terminat facultatea am început să observ cum nasul meu pare din ce în ce mai deformat, mai umflat și mai lăsat.
La 30 de ani ajunsesem să nu mă mai pot privi în oglindă, atât de urat mi se părea și nu era doar impresia mea. M-am hotărât să mă operez la un chirurg plastician renumit și care avea foarte multe poze "înainte/ după" pe site. I-am spus că mă deranjează columelă și vârful nasului lăsat dar că aș vrea și o îngustare a nărilor care erau destul largi. În ziua operației, medicul mi-a spus că, pe lângă ce doresc, poate interveni și asupra părții dorsale pentru un aspect mai feminin. Operația a decurs bine, nu m-am simțit mai rău decât era de așteptat, nu am avut complicații, însă din punct de vedere estetic a fost un eșec. Nările nu păreau îngustate, ba chiar erau mult mai vizibile și asimetrice. În plus am rămas cu o cicatrice evidentă, în afara zonei operate. Îmi doream să nu fi făcut operația pentru că nasul meu acum nu doar că era tot mare comparativ cu față mea ci era foarte deformat și asimetric. Eu mai întâlnisem fete cu vârful nasului butucănos și lăsat, dar cu nările largi și asimetrice nu. Practic nasul meu a fost modelat ca să arate bine doar din profil, ceea ce nu mă ajuta cu absolut nimic. Deși l-am rugat, medicul a refuzat categoric să mă mai opereze. O vreme m-am resemnat dar, după câțiva ani, ajungând la vârstă la care pielea își pierde mult din elasticitate, asimetria a devenit atât de evidentă și supărătoare, încât m-am hotărât să fac din nou operație. Am mers deci la câteva consultații unde fie primeam un refuz categoric, fie asigurarea că va ieși perfect, însă explicațiile celor care mă refuzau făceau imposibil să iasă perfect, eu având asimetrii mari în diferite puncte și o piele groasă.
Am văzut că domnul doctor Șerban Porumb din Oradea avea experiență cu nasul etnic și m-am gândit că m-ar putea ajuta și pe mine, așa că am decis să mă programez inițial la o consultație online, urmând ca, în cazul unui răspuns favorabil, să parcurg și distanță până la cabinetul dumnealui. La consultația față în față, dumnealui, fără grabă, m-a ascultat, m-a examinat, s-a gândit și mi-a explicat în mod realist, fără exagerări, felul în care mă poate ajuta. Având deja experiență primei operații cât și mai multe consultații cu diferiți doctori, mai ales din capitală, am putut să-mi dau seama ca dumnealui este sincer. După ce am stabilit data intervenției, am primit toate informațiile cu privire la analizele și recomandările preoperatorii. Clinica, deși mică, a fost dotată cu tot ceea ce este nevoie, iar când am pășit în sala de operație și am vazut dotările performante (superioare celor de la prima intervenție), precum și atenția acordată de echipa medicală, teama de operație a dispărut și m-am simțit în siguranță. Atât în ziua dinaintea cât și si în cea a operației, domnul doctor din nou m-a ascultat, am stabilit împreună ce modificări vor fi efectuate și mi-a trasat linii și repere pe piele cu un marker special pentru ca inciziile sa fie foarte precise.
Operația a decurs foarte bine, am avut o asistenta care m-a ajutat cu tot în prima noapte după, am fost monitorizată și a doua zi externată. Domnul doctor mi-a dat rețetă pentru medicamente și recomandările postoperatorii printate. În următoarele zile, eu nu am avut deloc dureri, ci un ușor disconfort fiindcă trebuia să port atelă, să dorm cu capul mai ridicat și pentru că nasul se umflase pe interior, efect normal după rinoplastie.
Deși simt încă țesutul umflat, eu având pielea foarte groasă, acum, la 3 luni de la operație este o atât de mare diferența în bine încât chiar și colegi cu care m-am văzut foarte puțin timp la serviciu au observat schimbarea, fără să spun nimănui nimic despre asta. Ceea ce m-a impresionat a fost și că, deși ocupat și solicitat, domnul doctor și-a făcut timp la fiecare control pentru a mă asculta și răspunde la întrebări, fără să mă grăbească pentru a trece la următorul pacient ceea ce mi-a dovedit că încă există doctori ce vor să își facă meseria cum trebuie, să ajute într-adevăr și nu doar să facă promisiuni ce nu se mai concretizează după ce banii au fost dați.
Numai cine s-a simțit urat(ă) sau desfigurat(ă) mulți ani, mă poate înțelege, îmi era rușine să mai ies din casă sau să privesc oamenii, simțindu-mă disprețuită pentru felul în care arăt.
Acum nu am cuvinte să-mi exprim recunoștința pentru medicul care m-a operat a doua oară, ce ușurare simt după mulți ani de suferință. Domnul doctor nu mi-a promis imposibilul, perfecțiunea, dar ceea ce a realizat a depășit așteptările mele. Nasul acum nu mai pare deformat, ci proporționat cu trăsăturile mele, iar asimetria nărilor abia dacă se mai observă.
Recomand cu toată căldura serviciile dr. Șerban Porumb, un adevărat profesionist, care îmbină știința medicală cu arta frumosului, și care pune pe primul loc sănătatea și starea de bine a pacientului. P.S. : Revin cu update când nasul se va dezumfla complet.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rinoplastia secundară
  •