fetita mea are scaun rar

28-10-2008
mikelle
Nu este medic/terapeut
mikelle
fetita mea are 7 ani si de cand s-a nascut am avut probleme cu scaunul.la un anisor problema s-a agravat in sensul ca avea scaun odata la 3-4 zile.medicul de familie mi-a recomandat sa-i fac tot felul de tratamente naturiste dar sa nu o las sa nu iasa asa multe zile.nimic nu a dat rezultat asa ca ultima speranta a fost clisma si fetita mea a facut timp de 6 luni clisme de 2-3 ori pe saptamana...tot fara rezultat.la acel moment am plecat din tara si nu am mai putut sa-i fac clisme.a fost greu la inceput dar am hotarat sa o lasam singura sa iasa afara.pana la urma fetita s-a reglat dar pana si in ziua de azi ea face scaun de 2 ori pe saptamana.cat de grav este acest lucru si cui pot sa ma adresez pentru a face mai multe analize??
2 comentarii
0
28-10-2008, ora 14:30
ingrid_de_ruxxe
Nu este medic/terapeut
ingrid_de_ruxxe
Doamna
un om sanatos are scaun normal de 2-3 ori pe zi, la fel de bine ca de doar 3 ori pe saptamana. Nu cred ca este cazul sa va ingrijorati atata timp cat fetita se simte bine cu scaunul acesta. Probabil ca are un colon mai lent. Nu este sanatos sa-i faceti clisme atat de des, si e bine ca ati renuntat. Aveti grija de alimentatie ei si nu va mai ganditi ca nu este normal.
Organismele umane nu functioneaza la fel. unii se nasc cu un sistem nervos mai labil si sunt predispusi la anxietate, altii sunt predispusi la constipatii, altii la obezitate si tot asa. Atata timp cat ea se simte bine, iar "constipatia" nu ii face si alte probleme de santatae, nu disperati. Sa faca sport si sa se alimenteze cu frcute, legume proaspete, fibre, iaurt, miere.
Nu ii mai faceti clisma atata de des, este inca micuta si poate da in altele. Are nevoie sa absoarba mineralale si vitaminele iar laxativele si clismele nu sunt recomandate, mai ales la varsta ei, pentru acelasi motiv.
0
28-10-2008, ora 18:08
Dalyda
Nu este medic/terapeut
Dalyda
Buna ziua!Am si eu o problema.De cand eram mica am scaun odata la 5 chiar 6 zile maxim.Acum am 17 ani si inca persista aceasta problema.Parintii mei au fost cu mine la medic, am luat diferite tratamente, ovaz, care imi produceau stari de voma si alte simptome rele.Ce as putea sa fak?Imi puteti da un sfat, va rog?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: