Greutate mica bebelus 11 luni

13-01-2016
Aleali
Nu este medic/terapeut
Aleali
Buna seara. Am o fetita de 11 luni si 2 săptămâni cu greutate de 7100 g si 70 cm (2500 g si 48 cm la naştere). Încă de la nastere a fost un copil care a mancat cantitativ sub medie. A fost hranita cu lapte praf. Pana la 5 luni a fost cu greutatea la limita de jos dar, in grafic. Apoi a fost diagnosticata cu campylobacter si herpagina. La 10 luni a fost internata cu Ecoli si, din nou, herpangina iar, in spital a facut si rotavirus. In perioada internarii i s a descoperit si anemie feripriva si a pierdut 300 g poate si mai mult. Acum îi administreze fier solutie 7 pic de două ori pe zi si vitamine c însă apetitul este la fel de scazut. Precizez si ca i am făcut ecografie la inima pe la 2 luni si nu sunt motive de ingrijorare iar nivelul vitaminei d este bun. Ce ma sfătuiţi să fac?
2 comentarii
0
14-01-2016, ora 14:11
Ecopediatrie
Identitate neconfirmată
Ecopediatrie
Toate afectiunile de pana acum au fost cele mai multe virale.Poate niste investigatii imunologice, si culturi din urina, scaun, faringe, ecografie abdominala, v-ar ajuta desigur sub indrumarea unui specialist pediatru.
0
18-01-2016, ora 11:44
Aleali
Nu este medic/terapeut
Aleali
Multumesc pentru raspuns!
In perioada internarii i s-au facut analize: urina, culturi, dozare vitamina D, ecografie abdominala, analize ptr depistarea tiroidei (nu stiu exact cum se numesc in acest moment). S-a depistat doar anemia si prezenta bacteriilor in scaun.
Urmeaza sa-i facem evaluarea de 1 an la prediatrul care ii urmareste evolutia si vom vedea ce ne recomanda in afara de repetarea analizelor (anterioare) dupa finalizarea administrarii fierului.
Doream si parerea/sfatul unui alt doctor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Greutate bebeluș în funcție de vârstă - ce e normal și când trebuie să ne facem griji
  •