Helicobacter pylori, o provocare

13-02-2021
cavit
Nu este medic/terapeut
cavit
Aceata infectie este diferita, in acesta infectie imunitatea nu ajuta, se pot atinge titrui impresionanate de anticorpi, fara insa nici un rezultat benefic.

Uzul antibioticelor nu aduce decat o rezolvare de moment, deoarece reinfectare survine rapid, si imunitatea nu asigura nici o protectie le reinfectare.

Spre deosebire de alte bacterii care colonizeaza tractul digestiv helicobater produce leziuni evolutive care se agraveaza in timp, si pot conduce in cele din urma la deces.

Helicobater contamineaza destul de multe alimente, poate contamina si vasele dar astea se pot curati, dezinfecta, steriliza, dar anumite alimente contaminate nu se supun procesarii termice datorita naturii lor.

Din experinta personala am gasit helicobacter pe anumite sortimente de ciocolata, brinzeturi, smantana, preparate de carne de mezelarie sau crud uscate, peste si preparate de peste care nu se mai procseaza termic inainte de afi mancate, chiar daca sunt procesate termic in procesul de fabricatie.

Helicobacterul este omnioprezent in restaurante, se perpetueaza pe recipiente contamnate in care se pun alimte noi fara a fi igienizate in prealabil, precum si pe vesele cu care sunt serviti clientii.

In realiate nu cunostem extinderea contaminarii, se poate afla doar prin studii de PCR pe cat mai multe alimente,

Aceste studii sunt utile pentru a afla alimentele uzual contaminate de care sa ne ferim, alta modaliate de a evita acesta infectie nu exista.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.