hepatopatie cronica sau hepatita medicamentoasa?

26-05-2011
MIOARA MARIN
Nu este medic/terapeut
MIOARA MARIN
Ma numesc Mioara Marin, 42 ani.Nu fumez, nu consum alcool, cafea foarte rar beau, alimentatia este cat de cat in parametri:evit prajelile, grasimile, excesul de sare
Analizele efectuate de Medicina muncii, care au iesit proaste, m-au alarmat:
-calciu:7.87
-magneziu:1.58
-AST-GOT :94.3
-ALT -GPT :144
-ASLO:455
Helicobacter Pylori:pozitiv(nu spune valorile)
-Ggb :11.6
-Hct| :34.8
(Am solicitat si analize TSH, care au iesit f.proaste ....a zis endocrinologul sa nu mai iau Euthyrox deloc, cica acum e prea activa tiroida.....)

Ca o completare, nu stiu cat e de relevanta, dar va spun, inainte de a mi se recolta sange pentru aceste analize, am facut un tratament cu Biomelatonina, 60 zile, fara intrerupere.(nu ma odihneam bine noaptea).Mai iau tratament de substitutie cu Euthyrox, 75 mg, fiind hipotiroidiana.
Si, fiindca nu-mi mai venea menstruatia, am luat 7 zile Duphaston.(mentionez ca toate medicamentele le-am luat la recomandarea medicilor la care ma tratez : endocrinolog si ginecolog).La 2 zile dupa terminarea acestui tratament cu Duphaston, mi s-a recoltat sange pentru analizele de mai sus.
Dupa ce am primit aceste rezulatate "˜"™dezastruoase "˜"™, cica, mi s-a recomandat sa merg la un gastroenterolog, ceea ce am si facut !Iata ce analize m-a trimis sa fac si, in afara de testele hepatice B, C (negative), au iesit proaste urmatoarele :
-colesterol seric :226
-albumine :52.6
-ALFA 1 :5.2
-GAMA :20.9
-raportul A/G:1.10
Sa mai spun ca nu ma doare ficatul, nu ma doare nimic, doar o stare de oboseala inexplicabila am avut....imi era rau, dar nu ma durea nimic.
Acelasi medic gastroenterolog mi-a spus sa fac si alte analize, daca cele de hepatite imi ies negative.Sunt foarte scumpe si nu-mi permit sa le fac.Acestea sunt :ANA, AMA, ASMA, ANTI -LKM1, ceruloplasmina serica(nu cred ca am descifrat corect .....e scris de mana...), sideremie.
Va rog, puneti-mi un diagnostic realist.....!Si sfatuiti-ma ce sa fac in continuare....Mutumesc anticipat !
4 comentarii
0
26-05-2011, ora 14:59
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,

la analizele de la Medicina muncii
scrieti si valorile minime si maxime (ele difera de la laborator la laborator)
ca sa poata raspunde un medic.

Sanatate si..
o zi buna.

POATE...imi dau cu parerea..or fi si tulburari de premenopauza...la prietena mea, au inceput de la 35 ani.

Numai bine.
0
27-05-2011, ora 16:05
MIOARA MARIN
Nu este medic/terapeut
MIOARA MARIN
Buna ziua!
Revin, cu informatii complete:
-calciu:7.87, valori 8.40-10.4
-magneziu:1.58, valori :1.6-3.00
-AST-GOT:94.3, valori:0.00-40.0
-ALT-GPT:144. valori:10.0-40.0
-ASLO:455, valori :0.00-200.0
-Hgb:11.6, valori:12.0-16.0
-Hct:34.8, valori:35.0-60.0
Da, pot fi tulburari de premenopauza, am zis si eu.Insa, specialisti in medicina au spus diverse:ca am o pata pe ficat sau un fibrom care-mi "mananca "sangele, ceea ce nu am.recent am facut o radiografie endovaginala(sau cum s-o numi corect...), ca am hepatita cronica(de unde atata cronicitate, ca acum 2 ani am facut testele specifice si au iesit negative..), ca poate am o anemie de alt tip, mai rar(nu cea feripriva), poate am steatoza hepatica, un ficat gras.., ca...mai auzi si diverse cazuri ca o persoana are viermi in ficat de la un caine preluati si ca nu poate scapa de ei, in ciuda tratamentelor si interventiilor chirurgicale.si gata fandaxia, vorba lui Caragiale.
Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns!Recunosc, m-am simtit magulita ca ati avut timp si, de ce nu, importanta.
Mioara Marin, Ploiesti
0
27-05-2011, ora 22:18
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,

ma bucur ca, iata trecand si valorile de referinta, POATE va intra un medic pe forum si
va spune CE si CUM.

Oricum si calciu si magneziu sunt sub limita si...asta stiti si dvs. CUM sa le aduceti la normal: Magne B6 si Calciu masticabil.dar, cine mai stie.?!?...unii zic ca,
dupa 40 ani...nici calciu PREA MULT...nu e bine..

chiar...!!
aveti caini sau pisici in casa/apartament?
mai stau si prin pat?

scrieti si...mai vb.

O seara linistita va doresc.
0
28-05-2011, ora 13:50
MIOARA MARIN
Nu este medic/terapeut
MIOARA MARIN
Buna ziua!
Nu, nu am animale in apartament.am avut multi ani un pechinez..insa, nu am avut simptome de niciun fel pana acum..si analizele pe care mi le fac periodic au iesit bune.
O zi frumoasa si-n suflet va doresc!
.
Adaugă un comentariu / răspuns

Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: hepatopatia cronica hepatita medicamentoasa

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.