Hipertiroidie ?

16-01-2013
pacientipo
Nu este medic/terapeut
pacientipo
Am facut niste investigatii ptr tiroida din pricina unor stari anxioase/palpitatii si totul a iesit ok cu exceptia FT4(1, 76 iar max era 1.48).E adevarat ca T4 era aproape de maxim(11.26 max era 11.76) insa TSH era bun 2.29(0-4.45).Am facut pana si SHBG si a iesit 19.85(15-100).

Endocrinologul mi-a zis ca n-am nimic si ca ne vedem peste 6 luni.
Mentionez ca nu mi-a dat sa fac T3 si FT3.

E posibil sa fie hipertiroidie ?

Am facut calciu, magneziu, potasiu, proteine serice, sodiu..toate ok.

am un endocrinolog inconstient sau si-a facut treaba bine ?un endocrinolog isi poate da seama de hipertiroidism doar din analizele pe care mi-a dat mie sa le fac ?
10 comentarii
0
16-01-2013, ora 21:44
pacientipo
Nu este medic/terapeut
pacientipo
am inteles ca s-ar chema sindrom de rezistenta la hormoni tiroidieni toate chestia asta.ce e de facut ?nu mai suport..sunt in starea astea de 3 saptamani..simt ca nu pot sa respir bine..palpitatii..

poate sa fie tireotoxicoza ???eu nu stiu ce sa mai cred...endocrinologul era asa de neutru si nepasator la consultatii,...
0
16-01-2013, ora 22:43
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
daca singurele tale simptome au fost anxietatea si palpitatii ma intreb atunci cum ai ajuns la concluzia ca ai probleme cu glanda tiroida? ai si pe altcineva in familie care sufera de aceasta problema? daca ai palpitatii prima grija cred ca ar fi tb sa fie inima, si sa te duci la un control cardiologic. este adevarat ca hipertiroidismul poate induce palpitatii, eu sufar de aceasta conditie, insa hipertiroidismul vine impreuna cu multe alte simptome. plus ca tsh este normal, deci nu cred ca este vorba despre o hipertiroidie, cred ca dr a dat diagnosticul corect.
0
17-01-2013, ora 11:33
pacientipo
Nu este medic/terapeut
pacientipo
am avut/am si alte simptome..dureri de stomac(mi s-a spus intestin iritabil)..senzatia ca ma sufoc(cica rinita)..trezire in miez de noapte cu tensiunea 14 si pulsul 97-103
0
18-01-2013, ora 02:10
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
hipertiroidia se caracterizeaza prin scaune moi (asta ar putea sa dea oarecare dureri de stomac, dar destul de rar), scadere in greutate in ciuda apetitului foarte crescut, transpiratie excesiva, oboseala, tremuraturi ale mainilor, insomnie, iritabilitate, tahicardie, palpitatii, sensibilitate la caldura, piele moale si calda. daca tu chiar crezi ca ai hipertiroidie ai putea sa repeti analizele la un alt laborator, in cazul in care crezi ca rezultatele au fost gresite, dar toate aceste simptome vin impreuna!
totusi, parerea mea este ca simptomele tale sunt date de niste atacuri de panica, prin care se explica prezenta palpitatiilor, a senzatiei de sufocare, a tensiunii si al pulsului oarece crescute, precum si a colonului iritabil. este posibil sa fii stresat de la serviciu/scoala, poate te simti nesigur, poate treci printr-o schimbare?
ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca ai ajuns la concluzia ca ai putea avea hipertiroidie, desi daca ai fi cautat pe net simptomele tale, nu asta ai fi gasit prima data... poate sa fie si putina ipohondrie? cred ca ar tb sa vorbesti cu cineva (fie o persoana apropiata, fie un psiholog) ca sa poti sa treci peste nelinistile tale. Multa bafta iti doresc si multa sanatate!
0
18-01-2013, ora 11:42
pacientipo
Nu este medic/terapeut
pacientipo
pai da..uite..scaune moi mai am(desi mi s-a spus ca am intestin iritabil si mai am si sindrom Gilbert)...am scazut in greutate din octombrie incoace(de la 83 la 76)..e adevarat ca eu imi mentineam greutatea cu multe dulciuri iar acum nu prea mai mananc deloc dulciuri..nu mai mananc fast-food..

da..intr-adevar am fost mai stresat..si totul a pornit din decembrie cand in metrou mi-a venit rau..adica imi venea sa cad jos(e adevarat ca luasem 1 antiobiotic si vreo 2 medicamente aproapoe pe stomacul gol..doar 2 felii de paine cu niste salam)

nu stiu.tu cand ti-a gasit hipertiroida ti-a dat sa faci si FT3 si T3...pe mine ma sperie nepasarea asta a endocrinologului...adica FT4 e putin mai mare(1.76 in loc de 1.48) in rest toate bune..insa nu-mi explica care e treaba(sunt la poli si poate am nevoie de o explicatie logica).
0
19-01-2013, ora 13:30
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
cred ca ft4 si tsh sunt principalii indicatori pt hipertiroidie, eu pe acestia 2 ii fac la fiecare 3 luni pentru a vedea evolutia bolii.
atunci cand am cercetat putin pe net dsp aceasta boala, am dat si de aceste informatii de mai jos:
hipertiroidism clinic manifest - tsh scazut, ft4 crescut
hipertiroidism subclinic - tsh scazut, ft4 normal
hipertiroidism hipotalamo-hipofizar - tsh crescut/normal, ft4 crescut
in cazul tau tsh normal, ft4 crescut-sindrom de rezistenta la actiunea hormonilor tiroidieni.
poti sa dai search la ceea ce am scris mai sus cu valorile si probabil o sa te duca la pagina de unde am gasit informatiile.
0
19-01-2013, ora 21:04
pacientipo
Nu este medic/terapeut
pacientipo
asta am gasit si eu..de aia intreb..dar medicul m-a trimis acasa..si ca se le repet peste 6 luni..

este vreun medic endocrinolog pe acest forum va rog ?
0
20-01-2013, ora 13:06
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
medicul te-a trimis acasa pe bun motiv, daca restul analizelor tale au iesit bune! ce ai fi vrut sa-ti faca?? pentru ce sa-ti dea sa faci investigatii inutile? oricum sper sa-ti raspunda si un medic, poate asa treci peste acest asa zis diagnostic pe care ti-l pui oricum singur...
0
23-07-2013, ora 10:34
alx2102
Nu este medic/terapeut
alx2102
Ft4 crescut am si eu iar TSH normal. Am aceleasi simptome ca si tine, si reusit sa ii dai de cap?
0
11-09-2016, ora 18:50
PAndrei
Nu este medic/terapeut
PAndrei
Si eu am la fel, iar in plus am si ft3 normal, cu aceleasi stari de agitatie initiale care s-au ma domolit dupa 1, 5luni... are cineva un raspuns ? cred ca e interesul nostru sa colaBORAM SANTEM cei mai interesati doar !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: