inaltimea fetelor la 12 ani

13-11-2012
alexandrinaabc
Nu este medic/terapeut
alexandrinaabc
Buna ziua,

Fetita mea are 12 ani, 1, 43 de cm si 32 de kg. Nu are menstruatie inca.

Un medic endocrinolog a constatat, in urma radiografiei pumnului, ca ea este normala din punct de vedere endocrinologic, a spus ca va mai creste. Nu a precizat cat, dar a spus ca va atinge probabil cel putin inaltimea mamei, 1, 64. Problema mea este ca tot cea mai mica din clasa este. Toti copiii, peste tot, sunt mai mari si mai inalti. Unii ii spun pitica si se cred chiar superiori doar pentru ca sunt mai inalti. Lucrul acesta imi provoaca in continuare suferinta, in ciuda tuturor asigurarilor ca e normala. M-au asigurat ca e standard si acum vreo 7 ani, cand avea lipsa de calciu probabil, si acum am aflat ca are sechele usoare de rahitism. Veau sa preintampin probleme. Are si un inceput de scolioza pe care incercam sa o rectificam cu exercitii fizice de incalzire si de pe net.

Ce pot face daca doresc sa o vad si pe ea mai inalta, toate fetele cunoscute sunt mai mari decat ea, mi-e teama sa nu ramana mica daca va avea curand menstruatie. Mi s-a spus: somn, alimentatie corecta, exercitiu fizic. Cred ca le indeplinesc. Pot sa ii dau stimulente? Am incercat cu arginina dar mi-a teama sa continui. Ce recomandati dvs?

Precizez ca nu sunt conditii pentru a practica inot sau alt sport decat Karate. Mananca natural, doarme vreo 9 ore doar, - din cauza programului de la scoala de dupa masa, dar invata f bine si este f. vesela.


Multumesc.
2 comentarii
0
13-11-2012, ora 22:53
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Draga mea, daca medicul a spus ca totul este ok, nu-ti ramane decat sa o incurajezi, sa ii intreti veselia, iar tu sa astepti cresterea ei, acest lucru se va face in timp. Roaga te sa fie sanatoasa si te atentionez ca nu ai voie sa administrezi nici un fel de stimulent fara avizul medicului.
multa sanatate si fi mai optimista.
0
13-11-2012, ora 23:16
alexandrinaabc
Nu este medic/terapeut
alexandrinaabc
Ma bucur de raspun, multumesc.

Poate ai dreptate, stiu ca imi fac griji.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aportul de proteine ​​contribuie la creșterea în înălțime la fete
  • Un studiu oferă o explicație asupra caracterului sezonier al creșterii și greutății copiilor
  •