Interpretare Computer Tomograf

03-12-2016
sandra_20
Nu este medic/terapeut
sandra_20
Buna ziua! De curand am facut un computer tomograf si am primit raspuns: fine calcificari ateromatozice la nivelul AV stanga si sinus frontal drept hipoplozic; mic mucocel se sinus maxilar stang cca 14 mm. As dori sa stiu daca pentru acestea ar trebui sa urmez vreun tratament sau vreo interventie chirurgicala. Multumesc!
3 comentarii
0
05-12-2016, ora 11:52
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Buna ziua. Calcificarile ateromatozice apar prin procesul de ateromatoza, care inseamna depunere de material lipidic (colesterol si alte lipide, cu celule, etc) pe peretii vaselor, depuneri care in timp se pot calcifica. Tratamentul depinde de mai multi factori, si anume de simptomele pe care le aveti, varsta, si alti factori de risc. Pentru aceasta trebuie sa mergeti la un consult de specialitate neurologic. Dar oricum tratamentul vizeaza incetinirea progresiei acestora si evitarea complicatiilor. Daca vreti sa stiti mai multe despre cum arata si functioneaza la dvs arterele care duc sange catre creier este recomandat sa faceti o ecografie doppler cervicala. Iar modificarile la nivelul sinusurilor tin de sfera ORL, si nu de neurologie. Sanatate!
0
06-12-2016, ora 10:23
sandra_20
Nu este medic/terapeut
sandra_20
Buna ziua! Am fost la un consult neurologic, insa doamna doctor nu mi-a recomandat nici un fel de tratament pentru aceste calcificari si nici ecografie doppler. As putea face eu singura aceasta ecografie contra cost, fara recomandarea unui medic? Multumesc!
0
06-12-2016, ora 13:47
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Puteti sa faceti, dar trebuie sa va interesati unde se fac. Tratament nu exista pt asta, dar trebuie luate niste masuri pt incetinirea progresiei lor si pt evitarea complicatiilor. Asta inseamna un control cat mai bun al factorilor de risc cardio-vasculari (care sunt unii nemodificabili - varsta, antecedentele familiale, dar si modificabili - fumatul, obezitatea, anumite boli - hipertensiunea arteriala, diabetul, cresterea colesterolului). In caz ca prezentati mai multi factori de risc din cei mentionati se poate adauga un medicament care previne formarea de cheaguri, de exemplu o doza mica de aspirina (aspenter).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.