Isoniazida efect advers
iau isoniazida comprimate, 5 pastile pe zi de aproximativ 27 de zile si mi s-a spus ca o sa mai iau cateva luni de acum in colo pentru ca am fost in contact cu o persoana depistata cu tbc. am o problema insa. pe data de 22 trebuia sa am ciclu mentrual dar mi-a intarziat, iar de pe 1 (n.r. azi este data de 3) am un alt tip de secretie (nu in cantitati mari). este din cauza acestui tratament ? in general imi intarzia menstruatia maximum 3 zile, si nu exista sansa unei sarcini. precizez ca am fost supusa si unor intamplari stresante in ultimul timp, ar putea fi asta o alta cauza a intarzierii menstruatiei ? ce parere aveti ?
1 comentarii
Iei cumva si Sinerdol [ Rifampicina ] ?Nu esti insarcinata, ar putea si stresul sa deregleze putin menstra, dar pe perioada administrarii Isoniazidei ar trebui sa utilizezi alta metoda contraceptiva [prezervativ, spermicide, strerilet ] caci HIN cu contraceptivul oral interfera si-i afecteaza actiunea putand da dereglari menstruale.Sa nu care cumva sa intrerupi isoniazida, indiferent ce probleme ai, si sa te alimentezi bine in aceste luni de tratament.
Alte subiecte recente din această secțiune: