Isoniazida efect advers

03-07-2009
Iuli10
Nu este medic/terapeut
Iuli10
iau isoniazida comprimate, 5 pastile pe zi de aproximativ 27 de zile si mi s-a spus ca o sa mai iau cateva luni de acum in colo pentru ca am fost in contact cu o persoana depistata cu tbc. am o problema insa. pe data de 22 trebuia sa am ciclu mentrual dar mi-a intarziat, iar de pe 1 (n.r. azi este data de 3) am un alt tip de secretie (nu in cantitati mari). este din cauza acestui tratament ? in general imi intarzia menstruatia maximum 3 zile, si nu exista sansa unei sarcini. precizez ca am fost supusa si unor intamplari stresante in ultimul timp, ar putea fi asta o alta cauza a intarzierii menstruatiei ? ce parere aveti ?
1 comentarii
0
04-07-2009, ora 08:02
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Iei cumva si Sinerdol [ Rifampicina ] ?Nu esti insarcinata, ar putea si stresul sa deregleze putin menstra, dar pe perioada administrarii Isoniazidei ar trebui sa utilizezi alta metoda contraceptiva [prezervativ, spermicide, strerilet ] caci HIN cu contraceptivul oral interfera si-i afecteaza actiunea putand da dereglari menstruale.Sa nu care cumva sa intrerupi isoniazida, indiferent ce probleme ai, si sa te alimentezi bine in aceste luni de tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns