La 4, 5 ani nu vorbeste | Forumul Medical ROmedic

La 4, 5 ani nu vorbeste

28-08-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Fetita mea are 4, 5 ani si nu vorbeste, spre deosebire de sora ei care a inceput sa vorbeasca de la 11 luni. Mi se pare ca uneori chiar nu intelege ce ii spunem. Am fost la Spitalul 9 la Psihiatrie infantila si la Psiholog, i-am facut o electroencefalograma si nu a rezultat nimic. Am inceput un tratament la kinetoterapeut dar dupa cateva sedinte fetita ajunsese sa planga chiar si atunci cand ne urcam in masina, indiferent unde voiam sa mergem. Cand recunostea cladirea spitalului incepea un adevarat circ, plangea continuu, asa ca am fost nevoiti sa renuntam. Este drept ca chiar in acea perioada racise putin, si dupa o vizita la medicul de familie care s-a chinuit la propriu sa-i vada gatul, tot ce insemna halat alb reprezenta un "pericol".
In trecutul ei au fost totusi 2 evenimente care banuiesc ca au avut un rol (sper sa ma insel). Primul a fost la botez cand preotul nu a tinut-o bine de nas si gura si s-a inecat cu apa (nu a putut respira cred ca aproape o jumatate de minut - noua oricum ni s-a parut o vesnicie). Al doilea eveniment a fost la 4 luni si jumatate cand a contactat un virus comparabil cu cel gripal, care i-a provocat o bronsiolita (bronsita asmatiforma) si dupa ce am tinut-o internata in conditii groaznice la Gr. Alexandrescu (epidemie de salmonela) apoi la Caraiman (plin de gandaci), am hotarat ca sub stricta ingrijire a medicului sa o tratam acasa, cu aerosoli prescrisi in cel mai strict mod. Problema mare a fost ca o chinuiam cu masca pe figura de 2 ori pe zi cate 40 de minute cel putin. Cat era de mica, figura ei "emana" o tristete de ti se rupea inima. Dupa circa 3 luni si jumatate s-a insanatosit, fara sa ramana cu sechele. Altceva in afara de mici raceli si roseli in gat nu a avut.
Ce ma sfatuiti sa fac?
1 comentarii
0
28-08-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Va recomandam sa mergeti cu fetita la un cabinet particular de psihiatrie/psihologie infantila. Problema este foarte serioasa si nu trebuie sa renuntati la un astfel de tratament. Este deja foarte tarziu si cu cat trece timpul pot aparea alte probleme psihice derivate din cea existenta deja.
Un cabinet particular ar speria-o mai putin pe fetita.
De asemenea, ar trebui sa consultati si un logoped.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Expunerea limitată la limbaj în timpul copilăriei modifică structura creierului adult
  • Legătura dintre utilizarea acetaminofenului (paracetamol) în timpul sarcinii È™i întârzierile de limbaj la copii
  • Noi descoperiri în structura creierului copiilor cu tulburări de dezvoltare a limbajului
  •