Laringita

20-01-2012
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Imediat dupa anul nou, am plecat la tara, acolo am jucat fotbal. Prima zi nu prea am avut nimic, desi simteam eu ceva, iar a doua zi mi-a fost foarte rau. Aveam febra musculara de nu puteam sa stau intr-un loc, febra 40 grade, ma simteam foarte rau. Am luat un Ceroxim zinnat si nu prea m-am simtit bine de la el, aveam ameteli, in fine, am luat si a doua zi si imi trecuse.
Am ajuns acasa, am fost de sf. Ion la niste prieteni, unde mi-am suprasolicitat corzile vocale (am tipat) si am fumat. A doua zi, iar m-am simtit rau si am luat Augmentin, vreo 7 pastile si mi-a trecut.
Lunea asta, la scoala, am jucat iar fotbal in sala si am iesit cu parul ud afara, pentru ca sala e despartita de scoala.
In clasa e destul de frig. Si marti, m-a apucat iar, incet, raurile. Aveam frisoane, nu aveam chef de nimic, aveam iar febra musculara. Am plecat la a 5-a ora, m-am dus acasa si m-am pus sa dorm.
Seara a inceput sa se inrautateasca situatia, asa ca miercuri nu am fost la scoala. Am luat iar doua pastile de Ceroxim, dar m-am oprit din tratament, pentru ca nu ma simteam bine.
Miercuri seara, am luat o pastila de Echinacee inainte sa ma pun sa dorm. Imediat cum am luat-o, am inceput sa am ameteli, sa simt ca nu pot sa imi controlez corpul, cu tendinte de colaps (ceva in genul ca atunci cand esti drogat). M-am ridicat din pat si am mers repede in cealalta camera. Doar cateva secunde m-au tinut simptomele astea. M-a luat tremuratul, pe langa frisoanele pe care le aveam atunci.
In fine, am dormit vreo 2 ore, eram foarte panicat.
Am fost ieri la doctorita de familie, m-a consultat; gatul meu e vraiste (am o sensibilitate de mic, am facut laringita la 3 ani si de atunci am probleme mereu cand nu ma protejez).
Mi-a prescris niste medicamente, printre care si Augmentin 625 mg. I-am povestit despre ce mi s-a intamplat cu Echinacee, dar nu mi-a dat nici un raspuns clar.
Azi, la 4 noaptea, am luat pastila Augmentin (luasem 2, ca mi-am inceput tratamentul imediat ce am venit de la doctor). Desi nu m-a luat senzatiile ca la Echinacee, am devenit parca mai putin perceptiv, parca eram, pentru cateva secunde, intre vis si realitate.
In fine, treaba e ca la Augmentin nu sunt alergic, l-am folosit de multe ori cand am avut laringita.
As vrea sa stiu de la ce sa am senzatiile astea? La 4, evident, nu aveam nimic in stomac, nu aveam cum sa mananc.
2 comentarii
0
20-01-2012, ora 16:09
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
te intrebi:
"As vrea sa stiu de la ce sa am senzatiile astea? "
pai, CATE ai facut si esti constient ca NU TREBUIA procedat asa, te mai miri?
- jucat fotbal afara-iarna?..transpirat, ajuns acasa..ud..etc;
- de Sf. Ion..idem si la fel;
- "la scoala, am jucat iar fotbal in sala si am iesit cu parul ud afara, pentru ca sala e despartita de scoala."

puteai sa eviti TOATE astea, sa nu mai inghiti atatea medicamente "cu pumnul" cum se zice in popor,
sa LE FACI..dar in alt anotimp DACA, te stii "sensibil"..

Iti doresc sanatate!..si, grija pe viitor..
0
20-01-2012, ora 18:38
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Da, stiu, si maica-mea mi-a spus de atatea ori sa am grija de mine, dar cine sa asculte. :))
In sfarsit, as vrea sa stiu totusi de la ce se putea sa am senzatiile la Echinacee. Probabil reactie adversa? Sau nu e din cauza echinaceei?
Adaugă un comentariu / răspuns