Pana la ce varsta se dezvolta organismul? In special sistemul osos

03-10-2013
George.22
Nu este medic/terapeut
George.22
Buna ziua, eu nu sunt deloc lat in umeri si chiar daca am facut sala 2 ani, par foarte 'firav' (mai ales imbracat) din aceasta cauza.
Intrebarea e: Pana la ce varsta se dezvolta organismul? In special sistemul osos. Am 23 de ani, se mai poate face ceva pentru latirea umerilor? Inotul sau alte sporturi/exercitii ar mai avea vreun efect la aceasta varsta?

Multumesc anticipat.
2 comentarii
0
11-10-2013, ora 20:13
danielldaniela@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
danielldaniela@yahoo.com
am un baiat de 14 ani, 1, 68 m inaltime si 65 kg, face sport de performanta de 7 ani / fotbal pe postul de portar. Calitati de portar are, isi doreste foarte mult sa faca acest sport si pe acest post. Un singur impediment il dezavanntajeaza pentru acest post / inaltimea. Antrenorul cauta si a adus la echipa la aceiasi varsta copii la inaltimea de 1, 85 m si 1, 93 m. Intrebarea este : copilul meu daca ajunge cat de cat la o inaltime de cel putin de 1, 85 m la varsta de 18 ani? daca e nevoie de anumite suplimente si care sunt acelea? ce exercitii trebuie sa faca pentru a creste in inaltime sau ce alte sporturi sa faca? Daca suplimentele pe baza de hormoni Glicina/ HGH support il ajuta in dezvoltare? Este nevoie de un nutritionist? Va multumesc, cu respect.
0
17-12-2013, ora 23:18
Kinetoterapeut Florescu Emil
Identitate neconfirmată
Kinetoterapeut Florescu Emil
Ţesutul osos, scheletul, se regenerează la fiecare 10 ani.
Acumularea de masă osoasă este limitată până la 30 de ani în cazul ambelor sexe, cu creşteri semnificative (40-70%), în perioada pubertăţii.
In ceea ce priveste constitutia d-voastra exercitiul fizic nu influenteaza in mod direct acest aspect. Tipul constitutional, rata metabolismului si anumite valori antropometrice sunt influentate genetic.
Exercitiul fizic desfasurat sistematic si continuu, alaturi de o alimentatie sanatoasa si respectarea intervalului orar de somn (inainte de 23:00) vor aduce rezultatele scontate, trebuie doar sa aveti rabdare.
Sanatate multa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: cresterea oaselor sportul pentru latirea umerilor

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sedentarismul la adolescenți duce la slăbirea oaselor (studiu)
  •