parapareza spastica

103 comentarii 1 2 3 4
0
03-02-2010, ora 21:48
Murgu
Nu este medic/terapeut
Murgu
Dumnezeu sa va ajute !. Grea intrebare. Dar un lucru e sigur. Daca MERGE independent sanse sa se vada diferenta exista. Cat de mari- asta va va spune un specialist dintr-un centru in care exista aparatul...care ii va evalua spasticitatea, mobilitatea, etc. Trebuie sa stii ca paraliziile cerebrale nu se vindeca. ele se pot doar ameliora. cu pasi mici... Sa nu fie trist. Sa aibe incredere. Tristetea si atitudinea negativa ne omoara.Medicina alternativa evolueaza repede. Exista roboti pentru mers...tehnologia a ajuns departe: http://corporate.honda.com/innovation/walk-assist/
Cam prea scumpa si prea departe pentru banii nostrii...leuti amarati... dar sa speram ca ajunge si la noi..odata. Ii doresc SANATATE !. Sa caute un cal bland... sa faca multa calarie..daca traiti pe undeva in (pe langa) vreun sat...!!!. Calul e o minune la diagnosticul asta.
0
26-02-2010, ora 21:01
melaniagut
Nu este medic/terapeut
melaniagut
suntem deja in 2010 si se inplineste 1 an de cand nu am mai facut toxina botulinica.in sfarsit am reusit din nou sa facem a 9 serie de injectii.nu stiu cum se va comporta dupa ele dar stiu ca nici fara ele nu ne era bine.gimnastica o faceam din ce in ce mai greu si uneori aproape deloc.acum ni sa recomandat orteze de genunchi, nu stiu daca ii va folosi dar piciorul stang il suceste spre interior din ce in ce mai rau. as vrea sa stiu ce denumire au frectiile antispastice. va multumesc.
0
16-03-2010, ora 21:27
marinela25
Nu este medic/terapeut
marinela25
buna seara. Si eu sufar de parapareza spastica fiind diagnosticata de mica ca urmare a unei nasteri premature. Spre norocul meu am evoluat desul de bine, insa nu perfect. Cand perintii au observat ca nu pot sta in sezut si nici drept m-au dus la un medic specialist. Am inceput cu gimnastica recuperatorie, masaj si bai la Felix si 1 Mai. Ce-i drept nici mie nu-mi placea gimnastica dar faceam printre lacrimi. O perioada am purtat si ghetute ortopedice. Pana la varsta de 11 ani am mers pe varfuri si forfecat, adica duceam laba piciorului spre interior. La 10 ani am suferit o operatie de alungire a tendonului la piciorul stang unde spasticitatea era mai pronuntata. Apoi am urmat iar o perioada de kinetoterapie si rezultatele s-au cunoscut. Mergeam aproape perfect Spun aproape perfect deoarece chiar daca nu mai mergeam pe varfuri si nici cu laba piciorului spre interior schiopatam. Am fost foarte dezamagita, copil fiind, ca nu mi-am revenit complet pt ca si eu asteptam minuni de la operatie si vroiam sa aleg ca si ceilalti copii. Dupa operatie ameliorari semnificative nu am mai observat desi am continuat cu kinetoterapia. Mi s-a explcat ca din cauza spasticitatii muschii nu se coordoneaza perfect si de aici schiopatatul. Insa eu nu am incercat tratamentul cu toxina botulinica. Imi poate spune cineva la adulti se practica? Si in ce masura credeti ca se poate recupera parapareza spastica? Mie multi doctori mi-au zis ca am o forma usoara a spasticitate dar eu imi doresc sa fie mai bine ca as vrea si eu sa fiu mireasa, dar nimeni nu-si doreste o fata cu defect :( AStept ceva recomadari cu privire la tratamentul cu toxina botulinica sau cu HBO.CE-mi recomadati?
0
11-06-2010, ora 02:29
flori28ro
Nu este medic/terapeut
flori28ro
pentru cei ce au copii diagnosticati cu parapareza spastica frusta le pot spune din proprie experienta ca se pot recupera si inca foarte bine prin cura mixta hidrokinetica si adjuvante electroterapie, eu am fost in situatie si m-am recuperat dupa ani petrecuti in spitale si sanatorii de recuperare dar rezultatele au fost foarte bune, la momentul actual se mai vede putin cand merg ca exista un deficit motor si asta datorita perseverentei mamei mele de a urma aceste tratamente la nivelul spitalelor de recuperare locomotorie si de asemenea la nivelul sanatoriilor din tara. Asa ca va doresc ca peste cativa ani copiii dumneavoastra care azi se confrunta cu aceasta boala sa poata scrie pe forumuri si eu am aceasta boala dar in momentul de fata duc o viata normala datorita parintilor mei. Salutari
0
15-06-2010, ora 14:27
catalin900
Nu este medic/terapeut
catalin900
Buna, ma numesc Catalin, am fost dianosticat ca parapareza spastica la varsta de 3 luni, Am facut 7 operati de geaba pana acuma, Toate operatile au fost un esec pt mine, As vrea sa va spun ca eu ma-m vindecat de boala dar nu la doctor, La Preoti.Vreau sa va spun diacnosticul dat de preoti, Am avut argint viu dat de o tuse la botez, Uite asa m-am vindecat de parapareza spastica Diacnostic pus de medici la varsta de 3 luni... 20 de ani le-am angitit mincuna medicilor...dar eu am avut argint viu dat de o tuse.
0
16-06-2010, ora 10:27
eli05
Nu este medic/terapeut
eli05
Adica ce vrei sa spui?Acum nu mai ai nici o problema?
Da-ne si noua adresa preotilor respectivi.Pentru copii nostri suntem in stare de orice.
0
30-06-2010, ora 23:10
victoria.m
Nu este medic/terapeut
victoria.m
fata mea are parapareza spastica.am desoperit cand avea un an.acum are 14 ani.am frecventat budimex pentru recuperare.cu gimnastica a recuperat putin.i sa facut interventu pentru alungare de tendoane.dupa operazie era destul de bine dar incet incet i sa scurtat tendonul la piciorul stang mai rau ca inainte de operazie.am aduso in italia la un mare centru de recuperare in apropiere de leco.am inceput primele investigati, sper in rezultate mai bune.romania ma disperat.daca nu ai buzunarul plin sa dai la toti nu faci nimic
0
11-07-2010, ora 17:23
nicandra
Nu este medic/terapeut
nicandra
catalin900 , ce inseamna "argint viu dat de o tuse"?
Tu spui "Uite asa m-am vindecat de parapareza spastica " dar nu ne spui si noua cum anume !Pur si simplu cand preotul ti-a pus "diagnosticul" te-ai vindecat???
Sper sa nu te superi pe mine daca voi fi reticenta, dar mesajul tau nu -mi da sperante ca fetita mea se va vindeca pur si simplu. Te rog sa ne dai mai multe detalii despre cazul tau !
0
04-05-2011, ora 17:53
xax
Nu este medic/terapeut
xax
am o sora de 18 ani care are parapareza spastica si encefalopatie infantila cum as putea lua legatura cu dr.Ion Bogdan Cristian..si daca are ceva sanse de vindecare ?
0
04-05-2011, ora 20:59
nicandra
Nu este medic/terapeut
nicandra
Daca este vorba de dr.Ion specialist in HBOT atunci tastati pe google "Centrul de medicina hiperbara Constanta " si va va aparea site-ul oficial al centrului.Intrati pe site la sectiunea forum va inregistrati si postati un mesaj la sectiunea dorita sau trimiteti mesaj privat direct dr.Ion care are numele de utilizator HBOT.Mie mi-a raspuns sincer la orice intrebare.Multa sanatate!
0
08-05-2011, ora 21:01
xax
Nu este medic/terapeut
xax
multumesc mult
0
09-05-2011, ora 15:10
trandafir1984
Nu este medic/terapeut
trandafir1984
Eu in locul Piracetamului am luat Ginko prim pentru circulatie cerebrala si nu am mai avut dureri de stomac! Acum de curand am aflat ca procedura cu parafina sau cele care folosesc stimularea electrica inrautatesc boala! Dar cu gimnastica multa, -doua trei ore pe zi - masaj de relaxare, exercitii de rleaxare, un stil de viata echilibrat fara alcool, cofeina sau tutun, scade spasticitatea!
0
09-03-2020, ora 17:08
Tamara S.
Nu este medic/terapeut
Tamara S.
Mesaj penteu moony.si eu am o fetita de 3.5ani cu parapareza spastica, am vazut mesajul dvs si mi-ar fi foarte interesant ce ati intreprin s pina acum la copil cu aceasta diagnoza?Noi doar recuperare, adica kinetoterapie.multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns
103 comentarii 1 2 3 4

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul