Pectus Carinatum

18-03-2014
Zontor08
Nu este medic/terapeut
Zontor08
Buna ziua. Am 19 ani.Peste 2 luni voi implini 20.
Imi pare rau daca nu am ales bine sectia in care sa postez despre problema mea.
Am ajuns la concluzia ca am pectus carinatum in urma unor indelungate cautari pe internet.Deformarea sternului prezenta la mine este simetrica. As spune ca de un grad mediu spre pronuntat. Am inteles ca exista bretele pentru corectia sternului. Sunt accesibile si in Romania? Pot fi aplicate si in cazul meu, tinant cont ca la varsta mea m-am oprit din crestere ?
Pot sa aleg chirurgia ca si solutie secundara ? Din cate am inteles pectus carinatum este o afectiune destul de rara. Informatiile disponibile pe internet sunt putine si lacunare, de multe ori rezultatele cautarilor fiind legate de pectus excavatum. Va multumesc anticipat.
10 comentarii
0
18-03-2014, ora 20:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
La varsta D-voastra singura solutie este cea chirurgicala, insa este total exclusa pe considerente pur estetice (fara o componenta functionala importanta, care sa justifice o asemenea interventie importanta).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
19-03-2014, ora 12:14
Zontor08
Nu este medic/terapeut
Zontor08
Inteleg ce spuneti domnule doctor. Va multumesc pentru timpul acordat.
0
25-04-2014, ora 20:06
rotar_daniela38@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
rotar_daniela38@yahoo.com
buna ma numesc Dana am si eu un baiat de 15 ani care a fost diagnosticat cu pectus carinatum acum un an acest diagnostic a fost pus de profesor doctor Gozar de la Tg Mures care nea si explicat ca pentru aceasta afectiune nu exista nici un tratament decat o interventie chirurgicala.Binenteles ca am fost foarte nemultumiti de acest raspuns drept urmare am consultat si alti medici din Tg mures.Un medic tanar rezident nea indrumat la Osteofarm unde i sa facut un corset din elastic pe care la purtat 8 luni dar fara nici un rezultat.Disperati am cautat un raspuns si la alti medici din tg mures iar unul dintre ei nea indrumat la Cluj la doctorita Vasilescu care dupa un consult a pus un alt diagnostic nici vorba de pectus carinatum.Subluxatie toraco costala presata pentru care nea trimis la Ortoprofil pentru un corset.Si uite asa am piedut aproape doi ani pentru ca un profesor si o gramada de alti presupusi elevi nu au fost in stare sa puna un diagnostic corect.Cauta pe internet si o sa gaseti multe informatii despre aceasta afectiune informatii pe care medicilor de la noi le este foarte greu sa tio dea.Noi am luat legatura si cu o clinica din Arizona care este specializata pe aceste afectiuni.problema era ca trebuia dus baiatul acolo.Acum asteptam sa vedem cum raspunde aceasta in urma putarii acestui corset.
0
17-07-2015, ora 23:03
Vander
Nu este medic/terapeut
Vander
Draga Dana, fiul meu are 12 ani. A avut pectus carinatum de la doi ani si i-a avansat odata cu cresterea. Niciun medic in toti acesti ani (Cluj, Tg Mures, Timisoara etc.) nu a pus un diagnostic corect sau macar sa ne îndrume catre un specialist. Corsete, bratari...nu dau niciun rezultat. Mai rău I-au făcut prin faptul ca i-au deformat mai rau sternul. In fine, in aprilie am hotarat sa plecam în Anglia unde se fac niste bratari tare scumpe, dar am zis sa incercam si asta. Insa pe forumurile din Anglia găsesti foarte multe informatii despre pectus carinatum. Asa ca dupa îndelungi căutări, am aflat ca nici aceste bratari nu dau randament. Solutia: operatia. In final am aflat despre dl Dr. Demetrian care a facut acesta operatie in premiera nationala in 2011 la Craiova. L-am contactat si in13 Julie fiul meu a fost operat. Astazi este foarte bine, pieptul este perfect. Mii de multumiri domnului doctor Demetrian. Conteaza omul, nu locul.
0
24-08-2015, ora 12:52
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Bună ziua,
Pentru cei afectaţi de aceasta problema, sfatul este sa nu va grăbiţi la operaţiei.

Rezultate bune se pot obţine şi cu ajutorul ortezelor, însă este FOARTE IMPORTANT timpul şi durata de purtare (complianta pacientului).

Aici este doar unul din studiile care demonstrează ce am zis mai sus http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23331813 ( trebuie sa citiţi doar concluziile, eventual sa va uitaţi şi la tara in care a fost efectuat studiul).

Iar dacă veti fi în cadrul celor care nu răspund la tratament, operaţia poate fi oricând următorul pas al tratamentului.

Ca şi sfat, preferaţi oricând un tratament nechirurgical unuia chirurgical (evident, doar în cazul în care primul are şanse de reuşită, demonstrate în urma unor studii ştiinţifice riguroase, şi mai ales dacă nereuşita primului nu îl exclude pe cel de al doilea.)

Cu stima,
Mitrulescu Catalin, medic specialist ortoped
0
07-11-2016, ora 21:39
Annabbel
Nu este medic/terapeut
Annabbel
buna ma numesc Annabell si am un baietel de 13 ani care a fost diagnosticat cu torace in carena( pectus carinatum).doctorul mi l-a trimis la o clinica privata pentru a face chinetoterapie.pot sa spun ca rezultatul a fost zero.am cautat pe situri informatii despre corsetele speciale pentru aceasta deformare de stern si fiind foarte multe exemple nu am stiut ce anume sa comand online.v-as ramane profund recunoscatoare daca m-ati ajuta in problema aceasta.ce model de corset ar trebuii sa comand?va multumesc anticipat.
2
03-10-2018, ora 21:27
Cece
Nu este medic/terapeut
Cece
Bună seara, Fiul meu în vârstă de 16 ani, are pectus carinatum.Am cautat soluții pt.rezolvarea sternului, am fost la medic și era cat pe ce sa facem operația la spitalul Marius Năstase.Din fericire, am găsit soluția cea mai ușoară și anume purtarea unui corset.Rezultatele sunt uimitoare, după câteva zile s-au văzut rezultatele, deformarea era grava se observa prin haine și râdeau copiii de el la școală.In 14 iunie 2018 am avut programare la Linz în Austria la un tehnician (bandagist ii spun ei), care ia făcut un corset foarte simplu, pe care îl poarta tot timpul.Sternul s-a îndreptat în totalitate, dar corsetul trebuie purtat pana când sternul nu mai este flexibil.Daca doriți detalii, va rog sa ma contactați. O seara plăcută!
0
13-11-2018, ora 15:25
Luminol
Nu este medic/terapeut
Luminol
Buna ziua,

Fetita mea a fost diagnosticata de catre 2 medici din Timisoara cu pectus carinatum. Imi puteti da mai multe detalii despre clinica din Linz?
Fetita mea are 10 ani.

Multumesc mult!
0
26-09-2023, ora 15:36
GabrielaSandor
Nu este medic/terapeut
GabrielaSandor
Buna ziua! Am un baietel in varsta de aproape 11 ani care a fost diagnosticat cu Pectus Carinatum. Am inteles ca exista o clinica in Turcia (Pectus Lab) cu care am luat legatura pentru achizitionarea unui astfel de dispozitiv dar imi pun intrebarea daca exista un medic la noi in tara care sa poata supraveghea evolutia afectiunii pe timpul purtarii acestuia. Nu stim care este cea mai buna solutie. Asteptam un sfat/parere. Va multumesc!
0
14-12-2023, ora 10:36
Kari12
Nu este medic/terapeut
Kari12
Întrebare pentru Cece:Îmi puteți spune în ce tara ați găsit brățările pentru pectus carinatum? As vrea și eu sa fac fetitei mele, pentru ca în România doar operație se face. Mulțumesc anticipat pentru răspuns, o sa ajutați mulți copii dacă împărtășiți cu noi unde v-ați tratat copilul!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: