Pot fi nutriționist?

28-11-2021
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Daca am făcut un curs de nutriție la fara frecventa adică prin corespondenta și am primit și diploma de absolvire pot fi nutriționist?
1 comentarii
2
06-12-2021, ora 13:47
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

In Romania avem:
- tehnicianul nutritionist, care presupune absolvirea unui curs de formare profesionala, fara a necesita studii superioare. Sub aceasta titulatura puteti consilia persoanele sanatoase in vederea optimizarii alimentatiei pentru a mentine starea de sanatate. Aceasta profesie nu beneficiaza de reglementare legala, iar tehnicianul nu poate oferi sfaturi, recomandari, diete etc. persoanelor cu probleme de sanatate, nu poate interpreta analize, prescrie retete.

Corect e tehnician nutritionist, aceasta fiind calificarea reala sub care veti putea profesa.

- dieteticianul (nutritionist-dieteticianul) este cel care are studii universitare de 5 ani, care apartine Colegiului dieteticienilor. Termenul de nutritionist este interschimbabil cu cel de nutritionist conform legislatiei din Romania. Acesta abordeaza atat nutritia individului sanatos, cat si evaluarea starii de nutritie, managementul nutritional şi dietoterapia in patologia clinica.

Cauta o scoala de formare care sa asigure o baza teoretica si practica, solida, in cadrul careia beneficiezi de educatie continua pentru actualizarea informatiilor.

Nevoia mare de informatie nutritionala a dus la aparitia multor multor oportunisti care au deschis scoli de formare a tehnicienilor nutritionist, iar majoritatea ofera o formare superficiala si informatii de o calitate indoielnica privind gradul de evidenta stiintifica.

Sunt multe care fac afirmatii false precum „La finalul cursului de tehnician nutritionist, cursantii dobandesc cunostintele necesare pentru ambele specializari, in domeniul de nutritie cat si pentru dietetcian” pentru a va induce in erore. Si altele promisiuni asemenea care nu se afla in sfera de competenta de profesiei de tehnician nutritionist tocmai pentru a atrage cursantii.

Alege responsabili, mai ales cand de formarea dvs. va depinde sanatatea persoanelor cu care veti colabora daca decideti sa urmati acest drum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.