purpura vasculara
Buna ziua.am o fetita de 2 ani si 4 luni iar in urma cu un an am fost internata cu ea fiind diagnosticata cu purpura vasculara avand pe manute si picioare niste pete rosii.dupa tartament cu tarosin, calciu lactic si extract de alchemila am fost externate si a trecut.in urma cu 5 luni a fost diagnosticata cu wheezing recurent dupe serii intregi de tusee.am inceput tratamentul cu singulair si aerosoli de flyxotide si adrenalina.deocamdata totul e sub control doar ca in urma cu 2 zile i-au aparut din nou acele pete rosii pe una din manute.din cate am citit acestea pot aparea si datorita utilizarii prelungite a corticosteroizilor.acestia fiind in aerosolii pe care i dau pt astm.oare sa fie aceasta cauza aparitiei petelor din nou?sau e doar o recidiva?va multumesc anticipat
2 comentarii
Buna ziua. Efecte secundare sistemice, cum este purpura, sunt rare in cazul corticosteroizilor inhalatori (se intampla mai frecvent cu steroizii pastile). Oricum, in cazul astmului, steroizii introdusi de timpuriu imbunatatesc situatia pe termen lung, deci ar trebui un motiv foarte serios pentru a renunta la steroizi. Vorbiti si cu pediatrul. Numai bine!
Am vorbit si cu medicul pneumolog si mi-a spus ca nu are rost sa intrerupem medicatia pentru wheezing asa ca o continuam.am inceput sa luam tarosin si deja se vad imbunatatiri pe manuta cu probleme.va multumesc pentru ajutor.
Alte subiecte recente din această secțiune: