Raceala prelungita

25-02-2017
LAURA IOANA
Nu este medic/terapeut
LAURA IOANA
Buna, copilasul meu in vârsta de 19 luni a răcit acum o luna si umpic.A început cu simptomele clasice, strănut, nas înfundat si mucusori, etc.Dupa vreo 3 zile de aerosol si picături, am ajuns si la pediatra, care i-a prescris antibiotic azitromicina, 3zile, de dat in caz ca simtomele se agravează.L-am început de a doua zi, pt ca din cauza tusei voma tot ce manca.La finalul celor 3 zile, copilul a scăpat de strănut, mucusori, dar a rămas cu o tuse grasa, care speram sa se încheie dupa încă câteva zile de aerosol.IN schimb, dupa vreo 5 zile, a făcut febra, in jur de 39, asa ca am ajuns din nou la pediatra.DE data asta i-a prescris un antibiotic pe baza de aoxicilina, pt 8 zile.In urma celei de a 2 cure de antibioti, si-a revenit, si raceala părea dusa. A trecut o sapt jumătate de când am terminat antibioticul si ieri a început sa tuseasca din nou, o tuse nici grasa tare, dar nici seaca...i-am facut iar aerosol, i-am dat un siropel de echinaceea si propolis, iar pediatrra mi-a facut din nou reteta pt azitromicina 3 zile, de dat daca face febra pe weekend, urmând sa-l duc iar la control sapt viitoare.Ce poate fi? E o raceala sau ceva mai serios si nu si da ea seama, sau sunt raceli una dupa alta, eu am fost ft atenta cu îmbrăcatul, iesitul in frig...noi suntem in it si aici cică e o miniepidemie de tuse convulsiva, poate fi asta? Acum tuseste tare, din toti plămânii, cu tuse grasa..sunt tare necăjită ca nu stiu cum sa-l ajut sa scape odată, mi se pare mult de 3ori sa ia antibiotic un copil de vârsta lui...nu stiu.multumesc
3 comentarii
1
28-02-2017, ora 16:12
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Copilul Dvs., pare ca, a trecut prin 3 pusee de viroza respiratorie, probabil venind in contact, de fiecare data, cu alte persoane racite.
Simptomele descrise nu releva o agravare a starii copilului asa incat sa ii administrati cele 3 cure antibiotice, ca si cum ar fi survenit suprainfectii microbiene.
De asemenea, nu se pune problema de tuse convulsiva, dupa cum relatati evolutia copilului.
Trebuie sa evitati, in acest sezon plin de schimbari calorice bruste si frecventa mare de vanturi, in care virozele devin mai virulente, contactul copilului cu persoane racite.
Limitati tratamentul virozei prezente la tratarea adjuvanta simptomatica ( pt. febra peste 39 C - un antitermic, pt. tuse umeda - un sirop expectorant, pt. secretii nazale- picaturi ) si, ulterior, incepeti o stimulare a imunitatii cu Tinctura de propolis 5 pic/zi in putin ceai,
2 sapt/luna, 3 luni; sau Sirop de catina 1/2 pahar dimineata, 2 sapt./ luna, 3 luni ; la vara cura de aerosoli in Salina Praid sau Turda.
0
28-02-2017, ora 17:23
LAURA IOANA
Nu este medic/terapeut
LAURA IOANA
Multumesc pt răspuns, noi locuim in Italia si venim acasă pt o saptamana peste câteva zile.Azi pediatra l-a consultat si a zis ca dat fiind ca are putina bronsita sa-i încep a treia cura cu azitromicina, ca sa putem venii linistiti...Ar fi ok sa-l duc câteva zile la salina saptamana viitoare daca ajungem, desi nu e vara ? Locuim aproape de Turda si as profita, am văzut ca pe sit-ul lor zice ca e nevoie de aviz medical pt copii sub 3ani.Eu voi face un control la pediatria din oras pt asta, dar as vrea o părere.Problema sunt si eu, care sunt insarcinata in 4luni si de 2 luni sunt racita, nu mai scap, a luat ceaiuri, paracetamol, chiar si 4zile d antibiotic, am băut deja o sticluta si ceva de stodal...dar mereu se aelioreaza putin simtomele si dupa o zi doua, iar incep cu dureri in gat, tuse, febra nu am facut.Si povestea mea in tandem cu a copilului...cred ca ne pasam raceala de la unul la altul.Daca ii fac lui acum antibiotic ma gândeam sa fac si eu in paralel, dar nu stiu daca ajuta.Multumesc!
0
01-03-2017, ora 12:02
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata

Personal nu cred ca va faceti un serviciu continund sa luati, Dvs. si copilasul, tratament antibiotic, virozele nu raspund la antibiotice. Virozele au o evolutie autolimitata in marea majoritate a cazurilor. Trebuie sa va precizez ca, tusea, fara alte semne de agravare a starii de sanatate, poate dura pana la 3 saptamani, fara sa va alarmati. Incercati remediile pe care vi le-am enumerat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum afectează co-infecţiile coronavirus, virus sinciţial respirator şi rinovirus copiii
  • Nivelul de activitate fizică - invers proportional cu numărul de zile de infecții ale tractului respirator superior la copii
  • Infecțiile respiratorii înainte de vârsta de doi ani pot crește riscul de deces din cauza unei boli respiratorii la vârsta adultă
  •