Raceli repetate

28-09-2017
Aida
Nu este medic/terapeut
Aida
Buna ziua
Am o fetita de 3 ani si jumatate care de cand frecventeaza gradinita este mai tot timpul racita. Locuiesc intr- o zona de munte, Petrosani, iar aici medicii prescriu pentru orice tip de racealea antibiotic. Fetita are polipi si face frecvent rosu in gat, bronsiolite, angine, o singura data pneumonie. Pe mine ma ingrijoreaza faptul ca la 2 saptamani trebuie sa ii dau antibiotic. Nu exista si altfel de tratamente??? Acum e racita si ii dau pufuri cu ventoline si flixotide sau mi s- a recomandat de un medic pneumolog sa fac si aerosoli cu flixotide si atat. Ce recomandRi imi puteti da? Va multumesc
7 comentarii
0
28-09-2017, ora 17:38
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Trebuie sa precizez de la inceput ca un copil cu polipi nazali face frecvent infectii respiratorii, cu durata mai lunga decat in absenta acestor vegetatii adenoidiene si, din pacate, care se suprainfecteaza microbian in scurt timp, ducand la complicatii.
Fiind un copil integrat in colectivitate, unde prin contagiune sunt frecvente rino-faringitele in sezonul rece si umed, fetita este expusa o data in plus. Avand in vedere puseele frecvente, prin care trece, ar trebui sa luati in calcul varianta operarii acestor polipi si cure de salinoterapie ( mers la Salina Praid sau Turda sa respira aerosolii de salina) sau vara, la Marea Neagra. Ati putea rari episoadele de suferinta in felul acesta. Succes !
0
29-09-2017, ora 08:41
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Contactati-ma telefonic pentru + de informatii. Multumesc.
0
27-10-2017, ora 14:54
madalinu
Nu este medic/terapeut
madalinu
Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti !Baitelul meu de 3 ani si 9 luni a facut pentru prima data puroi in gat acum 2 luni, a urmat tratament cu klacid, in nas apa de mare! Dupa 2 saptamani din nou puroi in gat, am luat zinnat, am facut aerosoli cu respisun picaturi de maxitrol in nas! Nu au trecut 3 saptamani ca a inceput sa se planga de durere de urechea stanga, avea otita! Am primit din nou antibiotic forexo, picaturi de sinupret, biorinil in nas, tamtum verde si otis-t! Dupa o saptamana de tratament, nasul inca este infundat, am fost luni la control si ni s a spus ca totul este in regula iar de aseara plange ca in doare gatul si tuseste! am luat si imunice timp de 3 luni, am fost la control saptamanal dupa terminarea tratamentelor la medicul pediatru, dar nasul nu se desfunda iar cu durerea de gat si imi este frica sa nu ajungem iar la antibiotic!
0
30-10-2017, ora 11:15
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua Madalinu
Din ce relatati, ati parcurs ultimile 2 luni, grele, administrand deja 3 cure de antibiotice si alte numeroase medicamente simptomatice baietelului, ceea ce este foarte mult si, situatia nu este rezolvata, din pacate.
As dori sa va sugerez sa ii faceti un consult ORL avand in vedere ca face infectiile in sfera nas-gat-urechi. Daca este copil de colectivitate, incercati, daca aveti posibilitatea, sa il tineti acasa in perioada lunilor de iarna. Pentru o crestere a imunitatii ati putea face cura lunara de 10 zile cu Tinctura de propolis 1/2 lingurita x 3/zi, cu 30 minute inainte de mese, pe parcursul sezonului rece. De asemenea incercati sa-i dati zilnic 1 pahar cu apa plata in care dizolvati 1-2 lg. de sirop de catina cu miere. Pentru o buna respiratie nocturna asigurati in camera copilului un aer umezit si plasati o candela de aromaterapie Hapciu-R7 care emana uleiuri de eucalipt, cimbru si mentol.
0
31-10-2017, ora 19:51
madalinu
Nu este medic/terapeut
madalinu
Multumesc mult pentru raspuns! Consultatie orl am facut saptamana trecuta, era totul bine! Pentru tuse am primit un siropel si picaturi preparate in farmacie pentru nas! Cu siguranta o sa va urmam sfatul pentru cresterea imunitatii si as vrea sa va rog sa mi spuneti ce parerea aveti despre cavit? ( medicul de familie ni l tot recomanda)
0
01-11-2017, ora 09:19
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
In general nu fac recomandari de medicamente pt cresterea imunitatii, avand in vedere originea lor de sinteza chimica si, atat timp cat sunt surse naturale, alimentele, optez pt. acestea. Prin urmare, ramane la latitudinea Dvs. sa utilizati un supliment sau altul, din multitudinea care este oferita de industria farmaceutica.
0
01-11-2017, ora 11:02
madalinu
Nu este medic/terapeut
madalinu
Va multumesc mult !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum afectează co-infecţiile coronavirus, virus sinciţial respirator şi rinovirus copiii
  • Nivelul de activitate fizică - invers proportional cu numărul de zile de infecții ale tractului respirator superior la copii
  • Infecțiile respiratorii înainte de vârsta de doi ani pot crește riscul de deces din cauza unei boli respiratorii la vârsta adultă
  •