Reductil

11-05-2008
Sweet_Georgya
Nu este medic/terapeut
Sweet_Georgya
Buna ziua!

Am o mare nelamurire.

Am fost la un consult endocrinologic, unde mi s-a descoperit ca am SOPC. Pe langa aceasta, sufar si de obezitate de gradul I. Dl doctor mi-a recomandat sa iau Reductil, combinat cu propranolol, pentru a diminua tahicardia care e data de Reductil.

Intrabarea mea este urmatoarea: am auzit ca Reductilul poate da efecte adverse in ceea ce priveste capacitatea de concentrare si memorare. Ce imi puteti spune in legatura cu aceasta.Este un medicament sigur?Il pot lua fara sa imi fie teama ca voi claca peste un timp?Mentionez ca in aceasta perioada nu am nevoie de asemenea probleme, intrucat sun t in pragul examenului de bacalaureat si de admitere la Medicina.

Mii de multumiri!!!
1 comentarii
0
16-06-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Cele mai frecvente efecte secundare sunt reprezentate de constipatie si, uneori, gura uscata. Uneori poate creste frecventa cardiaca si foarte putin tensiunea arteriala (desi se recomanda si la pacientii cu boala cardio-vasculara).
In general este un medicament sigur, fiind aprobat de FDA-ul american chiar si la adolescentii peste 16 ani. Nu afecteaza puterea de concentrare, ba chiar are un usor efect energizant si antidepresiv.Oricum, e bine de urmarit tensiunea si pulsul o perioada (Propranololul poate fi utilizat doar daca frecventa cardiaca e peste 90 pe minut) si de evitat infometarea (o dieta echilibrata si eventual suplimentare cu calciu pe perioada dietei0.
Adaugă un comentariu / răspuns