reteta electronica o bataie de joc
O cunostiinta a mea a fost zilele acestea sa isi ridice reteta cu medicamente de la medic si deh stia deja ca are de asteptat caci mereu satatea la coada cma 1 ora dar acum surpriza nu a mai stat la coada 1 ora ci 5 ore doarece noua reteta electronica care poate fi facuta doar cu intermediul internetului da mari batai de cap atat doctorilor cat si pacientlor mai exact sunt pacienti la care nu functioneaza o anumita categorie de asigurati desi ei sunt asigurati sau din cauza ca se greseste cantitatea de pastile iara reteta este respinsa sau ce sa mai intamplat ca doar suntem in romania s apice curentul electric sau sa cada serverul ca am auzit ;la tv ca pana si asta sa intamplat, ei bine revenind la amicul meu deci a stat 5 ore la coada n loc de cam o ora dar deh macar a a vtu noroc ca fnd printre primi a putut sa isi faca rost de reteta dar lati pacienti de erau programati in aceeasi zi au trebuit sa vina iara ziua urmatoare pentru reteta cu medicamnetele atata de necesare (vb de pers cu afectuni cronice).
Trecand peste acest fapt am vazut la tv ca de exemplu daca un nou nascut are nevoie de medicamente fiind nascut cu probleme parintii lui tre sa achite din propriul buzunar costurile medicamentelor caci acestea desi copii pana la 18 ani au tratament gratis dar deh nu pot fi bagati in sistemul de baze de date caci nu au CNP, o alta frumusete a acestui sistem prezentata la tv este faptul ca daca o persoana isi obtine un certificat de handicap in ianuarie acesta va fi trecut ca asigurat prin februarie sau martie caci deh modificarile se opereaza numai la 1-2 luni.
O alta frumusete a acestei retete electronice este ca desi sa promis ca se vor elibera medicamente mai repede la farmacii din toatye persoanele cu care am discutat sa ajuns sa se eloibereze aceste medicamnete mai greu la farmacii si am vb cu 4 persoane, asa ca deh eu cum in februarie tre sa ma duc dupa reteta mea deja ma apuca groaza la cat o sa stau.
Si ca peisajul sa fie complet puteti afla ca sa platit pe acest soft numit reteta electronica suma de 120 milioane de euro deci cam 6 euro de cetetean aproximativ 20 lei si in loc sa usureze viata medicilor si implicit a pacentilor si sa limiteze pierderile si furturile din sistem a creat numai haos si probleme si mai mari ca in trecut.
In speranta ca nu am fost prea panicardista va rog daca doriti sa imi trimiteti prin comentariile voastre cu alte parti negative sau de ce nu pozitive ale acestei retete electronioce cat si modalitati de a ocoli s atenua daca nu scapa de efectele negative ale retetei electronice.
Va multumesc Lorena
Trecand peste acest fapt am vazut la tv ca de exemplu daca un nou nascut are nevoie de medicamente fiind nascut cu probleme parintii lui tre sa achite din propriul buzunar costurile medicamentelor caci acestea desi copii pana la 18 ani au tratament gratis dar deh nu pot fi bagati in sistemul de baze de date caci nu au CNP, o alta frumusete a acestui sistem prezentata la tv este faptul ca daca o persoana isi obtine un certificat de handicap in ianuarie acesta va fi trecut ca asigurat prin februarie sau martie caci deh modificarile se opereaza numai la 1-2 luni.
O alta frumusete a acestei retete electronice este ca desi sa promis ca se vor elibera medicamente mai repede la farmacii din toatye persoanele cu care am discutat sa ajuns sa se eloibereze aceste medicamnete mai greu la farmacii si am vb cu 4 persoane, asa ca deh eu cum in februarie tre sa ma duc dupa reteta mea deja ma apuca groaza la cat o sa stau.
Si ca peisajul sa fie complet puteti afla ca sa platit pe acest soft numit reteta electronica suma de 120 milioane de euro deci cam 6 euro de cetetean aproximativ 20 lei si in loc sa usureze viata medicilor si implicit a pacentilor si sa limiteze pierderile si furturile din sistem a creat numai haos si probleme si mai mari ca in trecut.
In speranta ca nu am fost prea panicardista va rog daca doriti sa imi trimiteti prin comentariile voastre cu alte parti negative sau de ce nu pozitive ale acestei retete electronioce cat si modalitati de a ocoli s atenua daca nu scapa de efectele negative ale retetei electronice.
Va multumesc Lorena
2 comentarii
Eu sunt de parere ca aceast sistem va fi eficient, dar trebuie rabdare din partea tuturor. Orice lucru nou este privit cu reticenta in Romania. Probabil si din cauza aceasta nu evoluam ca natie! Ce vrei sa ramanem la vechea metoda a retetelor cand fiecare medic si fiecare farmacist puteau face tot ce le taia capul? Macar aici se va sista irosirea banilor nostri...
Sanatate!
Sanatate!
Salut dana sper sa fie asa cum zici tu dar sincera sa fiu atatea strategii sau facut si in final asa ajuns sa fie mai rau decat mai bene si aici ma refer in toate domeniile sunt deosebit de putine lucrurile care sau terminat cu bine cat despre faptulca iti dadea farmacistul orice medicamnet dorea sa stii ca si acum cam la fel este daca nu stii exact ce sa ceri am o amica de avea olanzapina de 10 mg ca substanta activa de baza de luat dar farmacista a dort sa-i dea zyprezxa varinata originala care desigur e cu coplata in locul celor generice ca olanzapina terapia sau olanzapina actavis care au aceeasi substanta activa de baza dar sunt gratuite.Asa ca deh se profita in continuare de persoanele care nustiu exact toate regulile jocului.In fine in speranta ca totul e doar o obsesie a mea sper ca totul sa fie mai bene desi ma indoesc profund.
Multa sanatate tuturor Lorena
Multa sanatate tuturor Lorena
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 7Despre certificat de handicap
- 1Pensie de invaliditate pentru schizofrenie
- 9Revizuire pensie de boala, diagnostic LLC
- 0Pensie handicap
- 2Pensie invaliditate grad 3
- 2Pensie caz de boala.
- 3Întrebare pensie pe caz de boală și titularizare
- 0Medic nou venit într-o localitate
- 1Acte incomplete la externare?