scaun cu firisoare de sange la bebelus de 2 luni

28-09-2013
Cristinutza99
Nu este medic/terapeut
Cristinutza99
buna ziua!fetita mea are 2 luni si alaltaieri a primit vaccinul de la 2 luni!dupa ce am venit acasa la recomabdarile asistentei iam adminstrat calpol sa nu faca febra si iam luat temperatura rectala! dupa am observat ca are firisoare de sange in scaun ieri a avut scaunul normal si azi dimineata am observat ca are scaunul un pic moale fara sange dupa vreo 2 ore scaunul nu ia mai fost moale dar cu firisoare de sange !e posibil sa fie vreo reactie adversa de la vaccin /??? mentionez ca bebe se simte bine mananca doarme normal si e happy !sunt motive de ingrijorare? as prefera raspunsul unui medic multumesc frumos!
1 comentarii
0
30-09-2013, ora 20:10
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna seara!
Vaccinul pe care l-a primit bebelusul dumneavoastra la varsta de 2 luni este cel compus din urmatoarele: Hep B, VPO - antipolio - si DTP - diftero-tetano-pertusis. Nici una dintre reactiile adverse la aceste trei vaccinuri nu include diareea cu sange. Eu ma gandesc la 2 posibilitati: se poate ca in momentul termometrizarii intra rectale sa se fi produs un minim traumatism la nivelul mucoasei, astfel explicandu-se scaunele firicelele de sange, sau sa existe o infectie la nivelul intestinului (mai mputin probabil, din moment ce au existat doar 2 scaune cu sange iar starea generala e buna).
Cate scaune prezinta/zi si ce caracter au aceste scaune (cantitate, culoare, aspect)? Ma intereseaza de asemenea sa stiu ce fel de lapte mamanca bebele (e alimentat natural sau formula?). Pentru ca, daca este alimentat natural, poate avea scaun dupa fiecare masa.
O seara placuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul