Scaune dese si normale la copil de 8 luni

20-11-2008
adela d
Nu este medic/terapeut
adela d
Buna ziua,

Problema fetitei mele a inceput in momentul cand am inceput diversificarea la 5 luni, mai precis la o saptamana dupa, cand a trecut de la 2 scaune la 4.si asta a durat cam 1 luna si jum. cand doctorita ei pediatru ne-a recomandat sa-i facem analizele (hemograma, coprocultura, coproparazitologic, cultura fungi, urocultura si sumar urina. Analizele au iesit negativ cu exceptia unei usoare anemii de 10 cu 2. La 2 sapt dupa analize in urma unei raceli care a tinut cam 4 zile, a inceput sa aiba din ce in ce mai multe scaune ajungand pana la 8 (unele normale altele moi si 1 diareic) situatia agravandu-se la 8 scaune diareice (am uitat sa spun ca nu avea temp, nu a vomat, doar era foarte agitata noapteA si nu avea pofta de mancare). I-am refacut analizele, timp in care i-am administrat oral gentamicina injectabil 0, 4 la 8 ore si scaunele au capatat consistenta ajungand la 5- 6. In urma analizelor, au iesit chisturi giardia si infectie urinara cu e coli. A urmat un tratament cu helmiflores si ulei de dovleac presat la rece de 10 zile pt giardia si augmentin 2 ml seara si dim 7 zile. Acum avem o sapt de la terminarea tratamentului si scaunele sunt 4-5 normale si pastoase. Intrebarea este scaunele dese pot fi date de giardia? Desi din cate am citit la giardia alterneaza constipatia cu diareea., ar ea nu a facut de la 5 luni mai putin de 4 scaune pe zi. Nu cred ca a scapat de giardia pt ca in continuare nu are pofta de mancare, are cearcane, , se scarpina la nasuc des, dar doarme in schimb linistita noaptea. Mentionez ca a luat in greutate ultima data luase 400 de gr in 20 de zile. si asta pt ca am fortat-o sa manance. ce analize imi recomandati sa - i mai fac.
4 comentarii
0
20-11-2008, ora 22:01
adela d
Nu este medic/terapeut
adela d
Am uitat sa mentionez ca nu mai e alaptata de la 5 luni.Si ca de 1 luna bea Nan fara lactoza.
0
21-11-2008, ora 21:19
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca i-ati dat deja cereale sau fainoase, e bine sa excludeti intoleranta la gluten, pentru care se fac anticorpi antigliadina.
0
21-11-2008, ora 21:20
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
sa stiti ca giardia nu are o regula!!la unele persoane nu se manifesta in nici un fel!!trebuie sa ii repetati analizele coproparazitologice si hidratati copilul!!sa nu uitati sa fierbeti lejeria intima a copilului si sa dezinfectati obiectele sanitare si obiectele cu care copilul a intrat in contact!!ar fi foarte indicat, ca toti membrii familiei sa faca tratament pt giardia!!eu asa stiu ca se procedeaza!!numai bine
0
23-11-2008, ora 10:15
adela d
Nu este medic/terapeut
adela d
Avand in vedere faptul ca nu o pot trata adecvat la varsta ei pt giardia nu are rost sa mai facem tratament si sa dezinfectez pt ca ne infecteaza iarasi. Mentionez ca am facut tratament amandoi si am dezinfectat tot ce se putea prin casa si hainutele ei. Dar atata timp cat ia numai naturiste nu stiu cat se poate vindeca. O sa-i fac un test Elisa pt giardia. Giardia a luat-o din apa de la robinet pt ca am folosit acea minunata solutie de dezinfectat pt biberoane si apoi le clateam in apa de la robinet (am respectat instructiunile) nestiind ce contine apa si ce probleme pot aparea la un bebelus fiind primul copil. Eu am mai repetat coproparazitologicul si nu a mai aparut, dar pt siguranta o sa fac Elisa. De ceva zile a inceput sa se framante iarasi noaptea. O doare burtica cred pt ca sta cu funduletul in sus.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul