scrasnit

10-06-2011
aghi_anton
Nu este medic/terapeut
aghi_anton
Am un baietel de trei ani jumate si are momente cand scrasneste f tare din dinti, asta doar in timpul somnului.As vrea sa stiu care este cauza si ce pot sa fac.Multumesc anticipat
2 comentarii
0
10-06-2011, ora 18:50
dinno4949
Nu este medic/terapeut
dinno4949
terapie Bowen
0
10-06-2011, ora 19:46
Tamanna
Nu este medic/terapeut
Tamanna
Buna seara! Ceea ce are copilul dvs se numeste bruxism nocturn. Este un fenomen des intalnit atat in randul copiilor, cat si in randul adultilor. De obicei, medicii stomatologi nu trateaza bruxismul la copiii mici deoarece acesta dispare fara sa afecteze dantura definitiva, adica se petrece in perioada dintilor de lapte. Bruxismul la copii apare f des la varstele cuprinse intre 3-6 ani, respectiv 10-12. La copii cu varste mici cauzele ar putea fi schimbarea dintilor de lapte cu cei permanenti, marimea sau numarul dintilor prezenti in cavitatea bucala. Totusi uneori poate fi un simptom al unei raceli sau infectii ale urechii. Cu respect, in speranta ca v-am putut fi de ajutor !
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul