semne temporare

09-10-2010
darius4
Nu este medic/terapeut
darius4
Buna ziua,

Am o fetita in varsta de 4 ani care a dezvoltat o sensibilitate la nivelul pielii, mai ales in zona fetei, in sensul ca de cate ori este atinsa sau se atinge cu diverse obiecte (oricat de usor), zona se inroseste si ramane asa pret de cateva minute, dupa care isi revine. Ne facem griji pentru ca aceasta a aparut odata cu o raceala, pe care o tratam cu mai multe produse homeopate. Va rugam sa ne ajutati sa ne dam seama daca reactia poate fi rezultatul tratamentului, sau exista un alt motiv.
De mentionat ca fetita prezinta un fond alergic la praf si diverse alimente la care insa nu a fost expusa.

Multumim
3 comentarii
0
25-02-2011, ora 09:54
Dr. Greblescu Raluca
Alergologie si imunologie clinica, Bucuresti
Dr. Greblescu Raluca
Alergia ar putea fi o cauza, dar trebuie sa-mi spuneti de unde stiti ca are "fond alergic" si cum se manifesta alergia la alimentele la care "nu a fost expusa"!
0
28-02-2011, ora 22:09
darius4
Nu este medic/terapeut
darius4
Diagnosticul i-a fost pus de doctorii alergologi la care am tot fost cu fetita si am si facut vreo doua teste pentru alergie si rezultatul a iesit pozitiv la praf, mucegaiuri, ceva polen de ierburi si flori si o multime de alimente(piersici, capsuni, alune, nuci, lamai, ceapa, cartofi, etc).Nu are nici un fel de reactie la aceste alimente sau altele, nu una cutanata sau vizibila pentru noi.Am folosit ca si tratament o perioada indelungata aerius, singulair, xizal, .
Acum ii dam doar Aerius, iar daca intrerupem dupa vreo 2 saptamani ii revine o tuse pe care de obicei o punem pe seama racelii, dar ar putea foarte bine fi si pe acest fond alergic.
Ne aflam in aceasta situatie de aproape 3 ani.
Multumesc.
0
01-03-2011, ora 09:45
Dr. Greblescu Raluca
Alergologie si imunologie clinica, Bucuresti
Dr. Greblescu Raluca
Sa inteleg ca o fost testata de medic alergolog la varsta de 1 an? (daca de 3 ani stiti de alergie)? Ce teste s-au facut? Cutanate sau din sange? Imi cer scuze, dar daca nu descrieti exact aceste lucruri...nu pot sa va dau un raspuns clar!
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul