sindromul Poland - informatii

20-03-2007
stumper
Nu este medic/terapeut
stumper
M-ar interesa mai multe date despre simptomele acestei boli, daca se poate in limba romana.multumesc
7 comentarii
0
20-07-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Sdr. Poland este descris ca absenta sau nedezvoltarea muschilor pectorali si/sau coastelor de o parte a corpului, nedezvoltarea bratului, antebratului sau mainii, degete unite (sindactilie cutanata) la mana de aceeasi parte. Functionalitatea mainii poate fi limitata.
Anomalia Poland este o conditie rara prezenta la nastere (congenitala).
Severitatea sdr. Poland difera de la o persoana la alta si adesea nu e diagnosticata sau raportata. Frecventa e mai mare de 3 ori la baieti fata de fete si afecteaza mai des partea dreapta.
Cauza exacta a aparitiei acestui sindrom nu se cunoaste inca. Pe langa cele descrise mai sus mai pot aparea si alte anomalii la nivelul tractului digestiv, rinichilor, inimii.
0
21-09-2007, ora 00:00
adrian k
Nu este medic/terapeut
adrian k
cunosc o persoana de sex feminin(15 ani) diagnosticata cu sdr. Poland.este afectata partea dreapta dar sanul drept este totusi dezvoltat si se dezvolta o data cu celalalt numai ca mai incet(asa i s-a spus).ideea este ca eu sunt kinetoterapeut dar lucrez cu ea pt cu totul altceva.in cazul in care ii voi lucra si muschii pectorali exista riscuri?va rog Dr. I.F. sa ma ajutati.
0
21-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Din pacate nu cred ca va pot fi de mare ajutor intrucat nu am experienta necesara, eu lucrand in domeniul paraclinic (laborator), iar in perioada practicata in clinica nu am intalnit nici un caz cu acest sindrom. Acum, daca ne gandim putin, depinde ce anomalie prezinta persoana respectiva, pentru ca sunt mai multe posibilitati: absenta micului sau marelui pectoral in totalitate sau absenta portiunii sternale a marelui pectoral (capatul de insertie). In primul caz, cu lipsa unuia sau ambilor muschi probabil apare un deficit functional ce se rasfrange si asupra mobilitatii bratului pe partea respectiva, dar posibil sa nu fie o problema in incercarea aplicarii kinetoterapiei. In al doilea caz, nu stiu ce se intampla cu portiunea ramasa de mare pectoral, ori ramane ca o masa musculara ce se atrofiaza in timp din cauza imposibilitatii utilizarii prin lipsa capatului de insertie sternal (nu are punct de sprijin, contractie ineficienta) si atunci nu cred ca se mai poate face ceva prin kinetoterapie; ori s-ar putea insera pe coaste?? tot printr-o anomalie??? nu am gasit nici o informatie edificatoare.
De aceea nu sunt persoana indicata sa va dea sfaturi.
0
22-09-2007, ora 00:00
adrian k
Nu este medic/terapeut
adrian k
va multumesc oricum si daca aflati mai multe v-as ruga sa-mi scrieti.daca sunt medici care-mi pot raspunde la intrebarea "in cazul in care ii voi lucra si muschii pectorali exista riscuri?" va rog nu ezitati.ea nu a stiut ce sa-mi spuna dar se pare ca-i lipseste unul din muschi(nu am primit prea multe informatii de la ea asa ca nu stiu ce muschi lipseste).deci in cazul in care lucrez partea pectorala e clar ca se va dezvolta doar pe partea stanga.sa-i lucrez pectoralii sau sa trec la muschii umarului?imi trebuie neaparat un raspuns.va multumesc!
1
28-01-2008, ora 00:00
sabinadinca
Nu este medic/terapeut
sabinadinca
eu sufar de acest sindrom. am 30 de ani si m-am nascut cu el. La mine lipseste marele pectoral drept. Un san este mai dezvoltat decat celalalt. In rest e doar o problema estetica si pisiha. Am si alaptat si din pacate diferenta s-a accentat intrucat sugeam mai mult de la sanul mare ( venea mai mult lapte). Acum ma gandesc la o operatie esteica dar desi am fost cred eu la cel mai bun chirurg in domeniu nu sunt optimista. Tot rau arata si dupa, e comlicat, scump si cu multe cicatrice. Deocamdata mi-am cumparat o proteza si arata f bine.
0
05-07-2011, ora 15:17
Alecssandraa
Nu este medic/terapeut
Alecssandraa
Se poate traii cu acest sindrom nu?
0
05-07-2011, ora 15:17
Alecssandraa
Nu este medic/terapeut
Alecssandraa
Adica si fara operatie se poate traii cu sdr acesta?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: