Specialist medicina alternativa ?

15-02-2011
special400
Nu este medic/terapeut
special400
Oare ce inseamna acest lucru? Oare trebuie sa fi medic ca sa fi Specialist medicina alternativa?, sau doar specialist in anunmit domeniu : nutritional, reiki, parapsihologie, , , etc,

Ce parere aveti ?
3 comentarii
0
16-02-2011, ora 07:38
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In Romania, medicina poate fi practicata numai de medici. Prin urmare, pentru a fi specialist in medicina alternativa trebuie sa fii mai intai medic, apoi sa urmezi un program de specializare, sa dai un examen si, in sfarsit, obtii certificatul de competenta in unul din urmatoarele domenii recunoscute de Ministerul Sanatatii: acupunctura, fitoterapie, apiterapie, homeopatie. De mai multi ani este in discutie cooptarea asteopatiei si medicinei ayurvedice in acelasi statut. Prin urmare, domeniile: reiki si parapsihologie nu sunt domenii MEDICALE, iar nutritia tine de medicina conventionala.
Oamenii sunt liberi sa urmeze cursuri de reiki, parapsihologie, medicina dacica, radiestezie etc si sa practice aceste lucruri. Ceea ce este interzis este sa isi spuna "medici" sau sa foloseasca orice flexiune a cuvantului medic in legatura cu activitatea lor (medical, medicina, etc). Ei pot sa isi deschida, de exemplu, un "cabinet de consiliere in reiki. SRL".
0
16-02-2011, ora 13:32
geany17
Nu este medic/terapeut
geany17
buna ziua!am 20 de ani, ultima menstruatie am avut-o in nov iar la inceputu lu idec am avut cateva picaturi.care este cauza?am facut test de sarcina si a iesit negativ.sanii m-au durut ingrozitor vreo 3-4 zile.mentionez ca menstruatia nu am avut-o niciodata regulata, 1-2 venea la tp iar dupa erau intarzieri de pana la 54 de zile.
0
24-11-2012, ora 16:38
Cabinet Lacrima Naturii
Nu este medic/terapeut
Cabinet Lacrima Naturii
Buna ziua
Va recomand ca inainte de toate faceti o investigatie cu Biorezonanta pentru a vedea ce probleme aveti. Cred ca este un deficit limfatic si dereglari hormonale pe fond de stres.
Sanatate multa tuturor !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.