Spondilartrita nediferentiata - sfaturi

24-12-2009
Andreutzza
Nu este medic/terapeut
Andreutzza
Buna ziua,
Am fost diagnosticata cu spondilartrita nediferentiata acum o luna si jumatate in urma unor analize la sange si a unor ragiografii, atat analizele cat si radiografiile au iesit bune, mai putin HLA B-27, care este pozitiv. De atunci urmez un tratament cu Salazopyrin (la inceput 4 comprimate, acum 6 la recomandarea medicului) si Ketoprofen SR 200 ( un comprimat pe zi + Omez). Desi urmez acest tratament nu este absolut nici o schimbare, picioarele sunt tot umflate
( piciorul drept in zona gleznei, iar cel stang la degete), si ma dor foarte tare, mai mult decat atat, au aparut si la maini dureri, la degete, suportabile, dar ma sperie. Tin sa precizez ca am facut si fizioterapie dar fara rezultat... Medicul meu mi-a spus ca dupa aproximativ 6 luni se vor cunoste rezultatele tratamentului cu Salazopyrin, dar antiiflamatoarele nu ma ajuta decat in primele 2-3 zile. De curand am repetat analizele, iar schimbarile nu sunt incurajatoare, inainte de a incepe tratamentul valorile analizelor erau normale acum insa, VSH-ul are valoarea 28. Va rog ajutati-ma cu un sfat, este normal ce mi se intampla?
14 comentarii
0
27-12-2009, ora 10:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Eu sunt convins ca ati fost diagnosticata in urma examinarii clinice si nu pe baza analizelor de sange si radiografiilor. Pentru ca diagnosticul este 99% clinic si doar 1% paraclinic (radiografii si analize) si normalitatea analizelor nu infirma diagnosticul.
Este caracteristica maladiilor reumatologice, iar reumatologul trebuie sa se bazeze pe analiza simptomelor si total secundar pe analize.
Sunt maladii ce se manifesta toata viata, dar care pot controlate eficient printr-un tratament de fond necorespunzator, care trebuie reevaluat de cateva ori pe an.
Ineficienta tratamentului, tradusa in persistenta durerilor si inflamatiilor articulare trebuie sa conduca la o noua reevaluare clinica (consultatie) si a tratamentului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-12-2009, ora 18:00
Andreutzza
Nu este medic/terapeut
Andreutzza
Aveti perfecta dreptate, datorita unor afectiuni de tip inflamator, la ambele picioare m-am si prezentat la medic, respectiv am facut aceste investigatii.
Din ce am inteles eu...aceasta afectiune ne se vindeca, imi puteti da mai multe detalii in ceea ce priveste consecintele acesteia in timp? Adica, voi putea reveni la viata normala de dinainte si
0
28-12-2009, ora 18:05
Andreutzza
Nu este medic/terapeut
Andreutzza
As mai vrea sa stiu daca boala pe care o am eu va fi mostenita si de copii mei si dasca puteti sa imi enumerati cateva cauze care declanseaza boala, din cate stiu eu nu prea sunt cunoscute, dar macar sa imi spuneti unde am gresit de fapt..
Va multumesc
0
29-12-2009, ora 11:42
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
O viata cvasinormala poate fi asigurata doar prin respectarea tratamentului de fond, indiferent cat de agresiv vi se pare. Nerespectarea acestui tratament este urmata de distructii articulare masive, ireversibile si invalidante.
In principiu aceste afectiuni nu se transmit ereditar, desi uneori pot exista anumite coincidente sau predispozitii de tip familial.
Nu aveti nici o vina, este o afectiune care apare pur si simplu.
Nu va ramane decat sa sa respectati tratamentele de fond prescrise si controalele periodice indispensabile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
29-12-2009, ora 18:02
Andreutzza
Nu este medic/terapeut
Andreutzza
Multumesc pentru tot
0
18-01-2010, ora 20:43
Dany 10
Nu este medic/terapeut
Dany 10
Buna, Andreutzza! In urma efectuarii tuturor analizelor am fost diagnosticat de un doctor reumatolog cu spondilartrita anchilopoitica! Urmez de 3 luni tratamentul cu Sulfosalazina si Movalis. Pentru un scurt timp nu am mai luat Movalis si abia ma mai puteam misca. M-am internat la Iasi la Spitalul de Recuperare unde, in urma reinterpretarii RMN-ului, am fost diagnosticat cu spondilartrita nediferentiata. Ma simt bine acum, dar daca intrerup antiinflamatoarele iar am dureri. Acum merg cu Sulfosalazina-6/zi si Movalis-1/zi. Din 2 in 2 saptamani trebuie sa-mi fac analizele la ficat pt a vedea daca rezista la tratament! Medicamentele sunt destul de toxice! Am avut un coleg de salon care prezenta umflaturi la membre si VSH marit dar nu avea acest diagnostic!
0
19-01-2010, ora 00:20
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Cred ca faceti o confuzie: "spondilartrita ankilopoietica" nu este fundamental diferita, ci face parte din grupul spondilartropatiilor, impreuna cu "spondilartrita nediferentiata.
Deci este acelasi lucru.
Presupune tratament de fond (de ex, cel mentionat de D-voastra, cu Sulfasalazina), care nu trebuie intrerupt.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
19-01-2010, ora 19:34
Andreutzza
Nu este medic/terapeut
Andreutzza
Buna Dany,
Imi spui si mie, te rog, cati ani ai si ce fel de dureri ai.
Astept un raspuns..
0
20-01-2010, ora 08:37
Dany 10
Nu este medic/terapeut
Dany 10
Buna Andreutzza! Am 35 ani iar durerile au aparut acum 2 ani in zona fesiera dreapta. Cateodata nu puteam sa misc piciorul si nici sa calc pe el! Durerile se accentuau in special seara, noaptea si dimineata. In cursul zilei, datorita miscarii, durerile dispareau cateodata. Acum trei luni am fost la un doctor reumatolog si mi-a recomandat cateva investigatii. Inafara de HLA B-27, care a iesit pozitiv, analizele sangelui au iesit bune. Dupa efectuarea RMN-ului a iesit la iveala spondilartrita. In ultimul timp nu am mai luat antiinflamatoare si durerea a urcat pe coloana pana la gat. Ma ridicam cu greu din pat s-au de pe scaun si gatul nu-l mai puteam misca!
0
23-01-2010, ora 20:45
Andreutzza
Nu este medic/terapeut
Andreutzza
Multumesc pentru raspunsuri..Groaznice dureri, dar o sa treaca, numai ca nu trebuie sa mai intrerupi tratamentul, decat la indicatia medicului, multa sanatate
0
27-01-2010, ora 10:46
Dany 10
Nu este medic/terapeut
Dany 10
Buna, Andreutzza! Multumesc pentru incurajari. Cum te mai simti? Ai mai consultat alti doctori? Acelasi diagnostic?
0
31-01-2010, ora 17:55
leo64
Nu este medic/terapeut
leo64
buna ziua.Acum 8 ani am fost diagnosticat si eu cu spondilita anchilopoietica, urmez tratament cu salazopirina( 4/zi) si diclotard (1/zi ) plus miscare. La mine boala a debutat cu dureri in zona sacro-iliaca la varsta de 18 ani ( acum 28 ani). Diagnosticul mi-a fost pus dupa ce au aparut manifestari secundare( ulcer gastric, semipareza faciala, iridociclita) plus ca am facut testul HLAB-27(pozitiv).Dar tot mai am cate o criza, in general cand apare cate o infectie. Au aparut tratamente biologice, dar eu nu le pot suporta din cauza problemelor la ficat. De aceea va dau un sfat sa incercati voi, vorbiti cu medicul care va trateaza si va poate ajuta cu intocmirea dosarului. detalii mai multe va da medicul curant. Sanatate multa va doresc.
0
14-02-2010, ora 14:35
ella46
Nu este medic/terapeut
ella46
Buna ziua... am si eu o intrebare in legatura cu spondilartrita nediferentiata, aceasta boala face parte din bolile cu handicap (certificat de handicap). Multumesc
0
17-02-2010, ora 18:16
Andreutzza
Nu este medic/terapeut
Andreutzza
Nu, Doamne fereste..nici vorba de asa ceva..esti o persoana absolut normala, numai ca esti sensibil la schimbarile de vreme, la frig, umezeala, trebuie sa urmezi tratamentul intr-un mod serios si responsabil si e de preferat sa tii legatura cu un medic de specialitate (reumatolog).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: spondilartrita nediferentiata