sternul infundat

19-06-2009
adinach
Nu este medic/terapeut
adinach
buna tuturor,

am 29 de ani si am o fetita de 4 ani jumate care are sternul infundat. am observat la varsta de un an dar doctorita de familie m-a "linistit" intr-un fel zicandu-mi ca probabil e ceva mostenire genetica. a exclus varianta sechele de rahitism desi eu nu sunt foarte convinsa. intre timp am fost la mai multi medici iar parerile sunt impartite: unii zic ca sunt sechele de rahism, altii ca ar fi ceva genetic. ma rog important este ce pot sa fac eu pentru puiul meu in continuare. nu este o forma grava care sa ii afecteze sanatatea, cel putin nu inca dar ma deranjeaza estetic. ea este o fetita extraordinara in rest si nu as vrea sa sufere cand o sa constientizeze ca are o problema. am cititi diverse discutii pe forum despre sternul infundat. as vrea sa ma sfatuiti si pe mine ce sa fac. sufar foarte mult pentru ea. mergem la inot, deocamdata suntem la stadiu de invatare. unii medici mi-au spus ca daca face exercitii de respiratie si inot se rezolva. ati facut ceva care sa aiba rezultate? vreau sa merg si in austria pentru un control. puteti sa-mi recomandati vreo clinica, vreun medic? stiu ca sunt multe persoane care se confrunta cu probleme de genul, va rog daca stiti ceva ce as putea sa fac pentru ea nu ezitati sa ma ajutati. ar putea sa fie mai fericita datorita voua. multumesc.
2 comentarii
0
19-06-2009, ora 18:49
trifan francesca
Nu este medic/terapeut
trifan francesca
este foarte bine sa unfle baloane (ii va desfunda sternul).doctor foarte bun avem si noi in Romania, este vorba de doctorul Mihai Jianu.succes!
0
21-06-2009, ora 22:13
adinach
Nu este medic/terapeut
adinach
multumesc de sfaturi. de fapt sti ce vreau sa aflu de la medici, vreau sa stiu daca aceasta problema este rezolvabila, intr-o anumita masura bineinteles, nechirurgical. toti medicii la care am fost mi-au spus ca nu e cazul de operatie la ea. dupa cum am mai spus in primul rand ca are doar 4 ani si in al doilea rand ca nu are nici o problema de respiratie sau alte probleme din aceasta cauza. dar unii medici spun ca sternul infundat nu-si revine, eventual prin sport previi adancirea lui. altii spun ca isi revine. cu atata usurinta mi-a spus unul "niciodata nu va avea un piept frumos". eu sunt optimista si vreau sa cred ca avand doar 4 ani toracele se dezvolta si pana la urma va fi bine. crezi ca ma mint singura?
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul