streptococ pneumoniae in nas

Buna ziua! Fetita mea de 3 ani si 5 luni de cand a inceput anul acesta gradinita a fost numai racita.Dupa exudat nazal si faringian, la cel nazal a fost descoperit streptococ pneumoniae. Medicul pediatru i-a dat zinat 5 ml/12 ore/5 zile.Dupa a doua doza secretiile din nas au disparut dupa ce persistasera 2 sapt. inaintea administrarii antibioticului insa la 2 zile dupa terminarea antibioticului au revenit simptomele: secretii in nas care nu curg ci impiedica resiratia si stranut.Va rog, daca poate sa-mi raspunda cineva!
2 comentarii

Buna seara.
Simptomele de data recenta sunt cauzate, probabil, de o viroza. Administrati copilului dezobstruant nazal, eventual aerosoli, un preparat antiinflamator (sirop), vitamina C, etc. Un consult ORL poate preciza daca exista o cauza locala (hipertrofie adeno-amigdaliana, etc.)a infectiilor respiratorii repetate. Multa sanatate!
Simptomele de data recenta sunt cauzate, probabil, de o viroza. Administrati copilului dezobstruant nazal, eventual aerosoli, un preparat antiinflamator (sirop), vitamina C, etc. Un consult ORL poate preciza daca exista o cauza locala (hipertrofie adeno-amigdaliana, etc.)a infectiilor respiratorii repetate. Multa sanatate!

Nu ezitati sa vaccinati copilul cu vaccin antistreptococ pneumoniae (Prevenar 13).

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2streptococ in gat
- 3streptococ B-hemolitic
- 6iritatie in jurul narilor
- 5endoscopie nas... nu am nici o problema cu nasul, cel mult imi curge toata ziua "apa" na
- 2acum un an m-am imbolnavit in zona genitala de streptococ
- 11Nu se vindeca nasul
- 13De cateva luni din cateodata cand imi suflu nasul imi iese ceva negru
- 7Ma simt rau dupa operatie la nas
- 17Nas infundat
- 1streptococcus pneumoniae ajutor
- 58Ce simptome poate declansa stafilococul auriu?
- 4Probleme cu nasucul pentru ca nu a fost aspirat bine la nastere!
- 6coji cu sange in nas
- 3ma doare in interiorul nasului
- 3infectie cu streptococ beta hemolitia si ASLO marit
- 3imi curge nasul
- 1Dureri groaznice vaginale.Ajutati-ma!
- 3Amigdalita pultacee - recidiva?
- 4Streptococ beta hemolitic C la copil de 5 ani
Mai multe informații despre: Infectia streptococica Nasul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Scarlatina (infecție cu Streptococ beta-hemolitic grup A)
- Infectia streptococica si enterococica
- Rinita
- Rinita medicamentoasa
- Vegetațiile adenoide - adenoidita cronică
- Sforaitul (Roncopatia)
- Rinosclerom
- Furunculul nasului
- Vestibulita (Foliculita nazală)
- Fracturile nasului (traumatismul nazal)
- Nasul (cavitatea nazală)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: