Suspect de edem papilar, fara simtome, ce sa fac

11-02-2010
LUC1
Nu este medic/terapeut
LUC1
Va rog un sfat urgent, fetita mea de 3 ani si 9 luni e suspecta de edem papilar in urma unui consult de rutina.S- a mai confruntat cineva cu asa ceva.Am consultat si un oftalmolog si un neurolog, ne-au sfatui sa-i facem RMN pentru a fi mai siguri, dar imi este frica de anestezie, daca stiti unde sau a mai facut cineva la copil asa mic dati-mi va rog mai multe detalii.Nu are nici un fel de simtom.Multumesc
3 comentarii
0
11-02-2010, ora 18:51
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
de obicei RMN se face fără anestezie, la copii problema este să stea liniştiţi 20 de minute- jumătate de oră cât durează examinarea si de aceea e nevoie de anestezie, nu este iradiantă această examinare şi nu are efecte secundare. e posibil uneori sa fie nevoie de substanţă de contrast, dar de majoritatea dăţilor nu este nevoie.
dacă are edem papilar inseamnă că are presiunea crescută în cap- şi trebuie neapărat investigată cauza- şi apoi tratată
0
15-02-2010, ora 16:59
LUC1
Nu este medic/terapeut
LUC1
Multumesc pentru raspuns, ne interesam in continuare unde as putea face RMN
0
19-03-2010, ora 16:12
ciascaimaria
Nu este medic/terapeut
ciascaimaria
Buna ziua!
Tatal meu s-a plans de dureri de cap(ceafa) si tulburari de sensibilitate (furnicaturi degete membre inferioare). S-a prezentat la doctorul oftalmolog pentru cefalee. In urma examinarii oftalmolgice, la examenul fundului de ochi (daca am inteles bine), s-a pus diagnostic de glaucom si o fost indrumat de urgenta spre un cosnult neurologic. Dr. neurolog a realizat CT iar raspunsul a fost ca s-a rupt un vas intracranian si i-a recomandat internarea de urgenta. Mentionez ca tatal meu nu este hipertensiv dar la analizele de sange(efectauate cu ceva timp in urma) s-a observat ca trigliceridele sunt peste valorile normale.
Intrebarile mele sunt : care ar putea fi diagnosticul, de ce a trebuit internat de urgenta, care ar putea fi cauza, ce tratament se realizeaza in astfel de situatii si cum afecteaza calitatea vietii acest eveniment?
Astept cu nerabdare raspunsul dvs. avand in vedere ca sansele sa ma intalnesc cu un dr. in orele care urmeaza sunt reduse.
Multumesc anticipat!
Ciascai Maria
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul