Tendinita achilieana dupa antibiotice

24-12-2017
bubulinu11
Nu este medic/terapeut
bubulinu11
In urma unor tratamente cu antibiotice ( ciprinol, tavanic ) m am ales cu tendinita bilaterala.
din pacate acest tip de tendinita este imposibil de tratat, nu am umflaturi, roseata sau mai stiu eu ce
doar dureri atat in repaus, dar mai ales la coboratul scarilor, precum si la condus masina.
ce tratament trebuie sa urmez ? antiinflamatoarele nu sunt indicate in acest tip de tendinita deoarece fac mai mult rau
s a mai confruntat cineva cu asa ceva? cat timp dureaza refacerea ? minim cateva luni ? sau chiar ani dupa cum am citit pe forumuri straine ? ca sa nu mai spun ca traiesti tot timpul cu spaima de ruptura a tendonului. pur si simplu este incredibil cat rau fac aceste antibiotice. nu luati aceste antibiotice ( ciprinol, tavanic, zanocin etc ) decat in caz de ultima ultima alternativa
momertan am 3 saptamani de chin, iau doar vitamine, Msm, magneziu
va multumesc
10 comentarii
0
24-12-2017, ora 17:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: sex, varsta, greutate/inaltime, eforturi porofesionale/domestice/sportive practicate, alte antecedente etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
24-12-2017, ora 18:00
bubulinu11
Nu este medic/terapeut
bubulinu11
va multumesc pentru raspuns
Barbat, 39 ani, 1, 82/ 72 kg
fara antecedente de acest gen, fara niciun efort deosebit
sunt sigur ca am facut aceasta tendinita bilaterala de la fluorchinolonele luate, problema mea este cum rezolv aceasta problema
dumneavoastra din experienta medicala de pana acuma, cum evolueaza aceste tendinite ? stiu ca e total diferit de tendinitele normale, antibioticile astea sunt atat de toxice incat ataca si distrug celula
va multumesc
0
24-12-2017, ora 19:05
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg esentialul: ce eforturi fizice domestice/profesionale/sportive ati efectuat (inclusiv stat in picioare, mers pe jos, diferite sporturi etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
24-12-2017, ora 19:46
bubulinu11
Nu este medic/terapeut
bubulinu11
in timpul tratamentului si dupa tratament nu am facut nimic deosebit fata de perioada de dinainte,
nu stau mult in picioare, nu am practicat nici un sport nici inainte, nici dupa, de mers pe jos nu merg mult, banuiesc ca de asta ma intrebati, daca in timpul tratamentului am facut eforturi fizice mai mari, raspunsul este NU
sunt sincer, sunt foarte speriat, v as fi recunoscator cu o opinie din partea dumneavoastra, cum evolueaza recuperarea ? sunt sanse sa imi revin 100 la suta ? bineinteles din experienta dumneavoastra.
va multumesc
0
28-12-2017, ora 19:13
bubulinu11
Nu este medic/terapeut
bubulinu11
Chiar nu s a mai confruntat nimeni cu asa ceva ?
va multumesc oricum
sanatate multa
0
02-01-2018, ora 10:16
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua
Acest tip de tendinopatie nu este datorat 100% antibioticelor, ci este o agravare a starii unui tendon supra-solicitat mecanic (greutate excesiva, eforturi exagerate).
Nu exista nici un medicament sau injectie sau procedura care sa amelioreze starea tendonului.
Doar timpul poate rezolva situatia, cu conditia reducerii drastice a solicitarilor mecanice ale tendonului (greutate, efort).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
02-01-2018, ora 14:48
bubulinu11
Nu este medic/terapeut
bubulinu11
Va multumesc domnule doctor pentru timpul si raspunsurile date
am studiat si eu problema antibiotice - tendinoza, din pacate doar timpul o va rezolva, sper sa nu se agraveze si sa mi se rupa tendonul, oricum calc, , ca pe oua, , de spaima aceasta.
iar Ciprinol, Tavanic, Zanocin sau alte fluorchinolone nu o sa mai iau in viata mea, indiferent de consecinte
va multumesc inca o data
0
02-01-2018, ora 15:08
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Nu este tocmai OK.
Aceste antibiotice va pot salva viata (infectii urinare si alte infectii grave).
Fiecare medicament are un efect advers, care trebuie cunoscut si pus in balanta in cazul utilizarii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
17-08-2018, ora 16:01
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna ziua domnule Bubulinu 11.
Ma confrunt si eu cu o problema asemanatoare a tendonului achilean, Chiar sunt disperata, am primit niste raspunsuri foarte relevante de la Dl. doctor, si totusi caut, comentari de la pacienti.
Te rog sa-mi spui cum te simti, ai reusit sa faci un tratament ( repaos, fizioterapie, etc.) Din discutie observ ca au trecut cateva luni de cand ai probleme. Astept cu nerabdare un raspuns.
O zi buna!
0
02-11-2018, ora 19:28
bubulinu11
Nu este medic/terapeut
bubulinu11
Da
Din fericire mi am revenit, am luat doar suplimente pe baza de magneziu. La mine a fost o reactie la tratamentul cu antibiotice, mai precis florchinolone ( ciprinol, ofloxacina, levofloxacina, etc ), nu prea pot sa iau aceste medicamente. va sfatuiesc sa luati antibiotioce doar la indicatia medicului si doar cand infectia este clara
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Tendinita ahiliana

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tendinita ahiliana (leziunea la tendonul lui Ahile) - primul ajutor
  •