Tratament fier anemie

13-08-2020
Mirka_Lorena
Nu este medic/terapeut
Mirka_Lorena
Buna ziua! Copilului meu de un an i-a iesit sideremia 39, referinta minima fiind de 50. Pediatra este in concediu pana saptamana viitoare si m-am gandit sa incep sa-i dau Altrifer. Problema este ca am citit gresit prospectul si i-am dat prea mult. Astazi, cand mi-am dat seama, am intrat in panica. Pe prospect scria 1/2 mg per kg, iar eu i-am dat aproximativ 1 ml per kg.timp de 3 zile. Copilul e in regula, dar mi-e f.teama sa nu pateasca ceva de la aceasta supradoza. Va rog sfatuiti-ma ce sa fac!
1 comentarii
0
13-08-2020, ora 12:08
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Pentru aprecierea anemiei se dozează feritina serică și se efectuează frotiul sangvin periferic ! Medicul pediatru va ține cont și de contextul copilului, iar dacă este necesar tratamentul cu Fe, acesta se face pt.2-3 luni(minim) în principal folosind preparate cu Fe trivalent. Supradozarea pe care ați făcut-o, după cum spune și copilul, nu i-am pricinuit vreun necaz. Succes !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copiii obezi și supraponderali au un risc ridicat de deficiență de fier
  •