Tratament stafilococ auriu
Buna seara.Am un baietel de 3 ani si 2 luni si dupa mai multe episoade de rosu in gat urmat de tratament cu antibiotic am recoltat un exudat faringian si a iesit stafilococul auriu.Medicul pediatru a prescris augumentin(am facut antibiograma) 10 zile, iar medicul ORL considera ca nu este necesar tratamentul cu antibiotic.As vrea sa intreb daca v-ati confruntat cu astfel de situatie si cum ati procedat.Multumesc.
2 comentarii
Buna seara, stafilococul se gaseste in nasul majoritatii oamenilor si ajunge si in faringe prin portaj. Chiar daca-l goniti cu antibiotic va pleca pe moment dar se va intoarce cam in 2-3 luni. In plus, stafilococul dezvolta rezistenta la unele antibiotice, de aceea medicul ORL-ist zice sa nu luati nimic. Daca copilul nu prezinta semne clinice (febra, puroi in gat, etc.) e ok sa ascultati sfatul medicului ORL-ist si sa nu-i dati nimic. Eventual, faceti niste aerosoli, actionati local cu ceaiuri, suplimente pentru imunitate, vitamina C. Pastrati varianta cu antibiotice atunci cand toate celelalte solutii s-au epuizat.
Toti pediatrii ar trebui sa considere situatia descrisa drept colonizare si sa-l trateze ca atare, fara tratament medicamentos; din nefericire realitatea este alta!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3stafilococ alfa hemolitic
- 3imunitate slabita
- 3stafilococ auriu
- 3Stafilococ auriu
- 1stafilococul auriu
- 0stafilococ auriu hemolitic in urocultura la baiat de 7 luni
- 6amigdala dreapta marita la copil de 5 ani.
- 5am facut osteomelita subacuta
- 8Senzatie de nod in gat din ce in ce mai suparatoare
- 6ce sunt aceia stafilococi?
- 7Stafilococ auriu in gat
- 8Exudat faringian
- 7Infectie cu stafilococ epidermidis.
- 0Pot scapa de acest stafilococ din nas?
- 2Amigdalite marite si stafilococ auriu
- 3Stafilococ auriu rezistent la antibiotice... pentru d-ul dct fvaleriu
- 3staphylococ auriu
- 0Stafilococ auriu - Unghie incarnata
- 0Umflatura a penisului
Mai multe informații despre: stafilococul auriu
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: