Tromboflebita sau inceput de infectie intraspitaliceasca ( nosocomiala ) ?

27-08-2016
Doareu1
Nu este medic/terapeut
Doareu1
Buna ziua.
Am o problema pe care as dori sa o rezolv cat mai urgent.
Totul incepe de la un banal tratament cu antibiotice injectabile numite "Axetine Cefuroxim" de 1, 5 g, pe cale intravenoasa, avand branula la antebratul stang, in apropiere de cot. Trebuie sa precizez ca am o infectie in corp, cauzata de bacteria "Borrelia burgdorferi" ( o bacterie provenita in urma muscaturii de capuse ), iar din aceasta cauza, am un tratament indelungat cu antibiotice care contin "cefuroxima". Este un tratament de: 10 zile antibiotice injectabile ( o doza de 1, 5 g dimineata si una seara ) si 30 de zile antibiotice sub forma de comprimate. Tratamentul l-am inceput de luni.
Astazi ( fiind a sasea zi, de cand fac tratamentul injectabil cu branula in antebrat ) dimineata, dupa aceea doza de antibiotic, la un interval de 1 ora, 1 ora si 30 minute, mi-a aparut o usoara umflatura ( destul de neinsemnabila, dar care nu o avusem pana acum ), la 5 - 6 cm distanta fata de locul unde se afla fixata branula, care imi provoca o usoara durere. Anterior zilei acesteia ( adica vineri ), am avut pentru ceva timp ( nu mai stiu exact cat a durat ) o senzatie de iritare, in zona unde este branula, care ma deranja. Dar senzatia dispare dupa un anumit timp.
Astfel, pot fi 2 ipoteze:
1. Sa fie vorba de aparitia unei infectii intraspitalicesti ( avand in vedere ca tratamentul injectabil imi este administrat la spital, sectiunea "Urgente", fiind cam precare conditiile de igiena; nu dau numele spitalului ).
2. Sa existe posibilitatea aparitiei unei "tromboflebite" ( ceea ce este mai grav ).
De precizat ca, in prospectul antibioticelor injectabile "Axetine Cefuroxim" de 1, 5 g, la sectiunea "Reactii adverse" - "Altele" ( adica alte simptome posibile ), apare posibilitatea producerii de "tromboflebite" ( fiind precizat termenul "ocazional" ), in urma administrarii acestui medicament pe cale intravenoasa.
Deci, care este problema?
Oricum, multumesc anticipat.
1 comentarii
1
27-08-2016, ora 18:28
Dr. Stancu George
Medicina interna, Ploiesti
Dr. Stancu George
Din descrierea dumneavoastră pare sa fie o flebită de cateter. Este o inflamatie a venei cateterizate datorata prezentei cateterului, iritației chimice asta de antibiotic sau datorită igienei necorespunzătoare.
Trebuie îndepărtat cateterul, gheata aplicată local si eventual aplicat un unguent antiinflamator si unul cu heparina.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Cateterismul venos periferic flebita

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tromboflebita piciorului
  •