tumoare maligna

05-04-2009
elena lily
Nu este medic/terapeut
elena lily
sotul meu s-a operat p 2februarie si la biopsie i-a iesit urmatoarele analize : adenocarcinom tubular si cibriform - G2 - ulcerat, cu invazia stratului muscular, seroasa -indemna- cu reactie inflamatorie limfocitara nodulara si reactie desmoplazica ; mezou cu depozite hemoragice; 1m limfoganglion locoregional- fara elemente de invazie tumorala.si nu stiu dac e bine sau nu.sapt asta trebuie sa ne ducem la bucuresti pt citostatice.dar am auzit ca cele cu cobalt pot avea consecinte grave si anume sa duca la decesul pacientului
va rog din suflet ajutati-ma
va multumesc din suflet
40 comentarii 12 Înainte ›
0
06-04-2009, ora 19:41
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Stai linistita ca nu-i chiar asa.Daca i s-au recomandat citostatice atunci e absolut necesar sa le faca.Bine nu se va simti dupa ele, va avea greata, va voma, va ameti, nu va putea manca, ii va cadea parul etc., dar nu va muri ; in schimb toate celulele tumorale ramase, care pot da recidive sau metastaze vor fi distruse.Eu zic sa-l incurajezi, sa te imbarbatezi si tu si sa mergeti la Bucuresti.Sanatate!
0
08-04-2009, ora 13:18
utzy
Nu este medic/terapeut
utzy
buna imi spuneti va rog si mie cum evolueaza carcinomul malign la plamanii va rog mult multumesc anticipat
0
08-04-2009, ora 20:04
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@ utzy : doar interventia chirurgicala cu rezectia tumorala ofera o sansa de supravietuire mai mare, dar trei din patru pacienti au forme inoperabile de boala.
0
09-04-2009, ora 16:56
fede
Nu este medic/terapeut
fede
Buna ziua, as avea si eu o intrebare, Tatal meu are o tumora la vezica urunara, in urma ex cistoscopic, dignosticul e tumora vezicala superficiala T1 Nx Mx, TURV, in urma ex microscopic-fragmente de carcinom urotelial papilar cu grad scazut de malignitate G2 M8130/2, imi puteti spune ceva despre aceasta baola?ce ar trebui sa faca? ca tratament ia doar ciprofloxacin (10 zile), VA MULTUMESC!
0
09-04-2009, ora 19:26
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
G2 inseamna carcinom papilar neinfiltrant dar cu mare capacitate de a infiltra peretele vezicii urinare.Aceasta tumora vezicala superficiala poate fi tratata endoscopic prin electrocauterizare [ daca nu e o tumora infiltrativa ] sau numai prin electrorezectie [ TUR= transurethral resection ].Aceasta este cea mai indicata metoda in cazul tumorii vezicale superficiale.Metoda poate fi insotita sau nu de chimioterapie [ prin instilatii locale ].Sunt diverse metode de a obtine o eliminare/ regresie a tumorii.Trebuie sa vorbesti cu urologul si sa luati o decizie, numai cu ciprofloxacin nu se va rezolva nimic.Numai bine!
0
13-04-2009, ora 19:59
SIMY2009
Nu este medic/terapeut
SIMY2009
Un pacient de 56 de ani se prezinta la spital deoarece se simte balonat.Are apa la plamani.Se transfera mai apoi la IASI, unde i se pune diagnosticul NEOPLASM BRANHOPULMONAR DE GRADUL IV.Ulterior i se face o biopsie (are si Hepatita C).In rezultat apare" Fragmente de mucoasa bronsica ce prezinta hiperplezia celulelor de rezerva, respectiv caliciforme epiteriale si edem in corion, fara aspecte tumorale in sectiunile examinate ".
Pacientul este internat din nou si incepe tratament cu citostatice la Oncologie(asta a fost recomandarea pe iesirea din spital).Ma poate lamuri si pe mine cineva, cum de diagnosticul este atat de necrutator, cand in biopsie, care este cea mai importanta si indubitabila apare faptul ca nu sunt tumori ?
0
23-04-2009, ora 22:28
virginia h
Nu este medic/terapeut
virginia h
Si sotul meu a avut tumora vezicala, i-a fost tratata prin electrocauterizare, iar in urma biopsiei a fost diagnosticat cu carcinom urotelial de grad jos (G2), ni s-a spus ca trebuie sa faca instilatii, patru, una pe saptamana. Ce sunt aceste instilatii? Ce rol au? Pacientul trebuie sa urmeze un anume regim? Din partea doctorului nu am primit detalii sau explicatii, singurul comentariu a fost "nu este bine, dar nici foarte rau, faceti instilatiile si mai vorbim. Ma poate ajuta cineva cu amanunte, lamuriri. Va multumesc!
0
05-09-2009, ora 18:54
krizia
Nu este medic/terapeut
krizia
buna ziua. mamei mele i s-a pus diagnosticul de tumoare maligna secundara al osului si a maduvei spinarii, dar inca nu i-au facut biopsia medulara. poate sa ma indrume cineva unde trebuie sa mergem sa o facem? mentionez ca sunt din tulcea.
0
17-03-2010, ora 01:59
budeanudumitru
Nu este medic/terapeut
budeanudumitru
Va rog sa-mi spuneti daca CARCINOM UROTELIAL M8120/3 ESTE CONTAGIOS SI DACA PREZINTA RISCURI PENTRU CEI CE INTRA IN CONTACT CU BOLNAVUL ?
CE REPREZINTA " M8120/3 " ?
TREBUIE URMAT UN ANUMIT REGIM ALIMENTAR ? SAU CE TREBUIE ELIMINAT DIN DIETA ?
CARE SUNT SANSELE DE VINDECARE ? [ GRADUL 1 DE MALIGNITATE ] SAU DE EVOLUTIE A BOLII ?
[ RITMUL IN CARE POATE EVOLUA BOALA ]
CE URMEAZA DUPA CELE PATRU INSTILATII CU EPISINDAN [ CLORHIDRAT DE EPIRUBICINA ], TOMOGRAF SI CISTOTOMIE ?
VA MULTUMESC.
0
25-05-2010, ora 14:47
gyulya067
Nu este medic/terapeut
gyulya067
buna ma numesc iulia de cateva zile am iesit din spital si nu inteleg nimic.am primit diagnosticul deformatiune tumorala la nivelul colului uterin...a fost dus la test si in urma acestuia rezultatul este:piesa de rezectie chirurgicala 6/7 cm.pe sectiune prezinta in general un aspect albicios pe fondul carora se identifica zone hemoragice sau maronii care degaja miros fetid.desi sunt prezentate imagini de necroza este dificil de apreciat daca este vorba de necroza spontana sau de o necroza cauzata de traumatismul mecanic datorat pozitiei leziunii.rata mitotica mica si lipsa atipiilor nucleare indica mai probabil o leziune cu caractere morfologice benigne.lipsa certitudinii asupra cauzei necrozei ma face sa incadrez leziunea in cadrul tumorilor de tip stump(tumori de musculatura neteda cu potential malign incert)sugerez urmarirea cazului.asa scrie pe rezultat.eu va rog sa imi spuneti pt ca medicul nu mia explicat mai deloc..este problema de ingrijorare?ce trebuie sa fac...?dupa parerea mea as consulta si un alt medic...dar sfatul dumneavoastra si parerea dv ar conta foarte mult pt mine pt ca sunt ingrijorata [entru ca am avut acum 4 ani si o sarcina extrauterina in urma caruia mi s-a scos o trompa.astept raspunsul.cu respect iulia
0
30-04-2011, ora 13:33
Lorigorgo
Nu este medic/terapeut
Lorigorgo
Buna Ziua! Mama mea in varsta de 39 de ani..are o tumoare de tip maligna. acum cativa ani sa descoperit o umflatura pe obrraz, i sa facut o biopsie, unde sa descoperit ca este o tumoare de tip maligna..de atunci au incp operatii peste operatii, avand bataiile prea mici la ultima operatie a trebuit sa i se puna un stimulator cardiac sa o poata opera. a facut raze..a facut citostatice..iar acum i sa umflat ochiu foarte tare..ii curge coptura din ochi..iar din cate am vazut tumoarea a incp sa ii se urce la creier...va rog ajutati-ma cumva...doctorii in loc sa ii faca ceva..ei ii dau doar calmante, Panadol..si somnifere..ea nu mai poate sa manance...are ameteli..oboseste foarte repede...iar cand reuseste sa manance...varsa tot...va rog spuneti mi si mie ce este de facut..ce se intampla?
Va Multumesc
0
30-04-2011, ora 14:40
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu putem sa-ti spunem nimic legat de ce se intampla pentru ca nu ne spui absolut nimic concret. trebuie sa ne furnizezi DIAGNOSTICUL DE BOALA (probabil cancer), stadiul, diagnosticul anatomo-patologic, cand a fost diagnosticata, ce metode de tratament (care cum cate) a urmat si alte lucruri esentiale. toate astea trebuie sa reiasa din toate biletele de externare de pe unde a fost, asta e obligatia legala a sistemului de sanatate si a fiecarui medic care functioneaza in romania. fara informatiile astea nu iti putem spune absolut nimic pentru ca pur si simplu nu e nimic de spus...
0
30-04-2011, ora 16:39
Lorigorgo
Nu este medic/terapeut
Lorigorgo
in 2009 data de 1 04 sa internat cu diagnosticul de tumora jugala stanga, tratament antibiotic si antinflamator pe cale generala, biopsie incizionala. in data de 16.04.2009 examen imunohistochimic enolaza neoronal specifica ( NSE) moderat pozitiva citoplasmatic vimentina moderat pozitiva in celula tumorala S 100 pozitiv zonal cu caracter membranar. testele imunohistochimice releva prezenta unui fibrosarcom diferntiat cu zine de neurofibrom diferentiat G1. tesut muscular striat cu invazie sarcomtoasa.18.06 2009 examinarea IRM cranio-encefalica efectuata inainte si dupa administrarea s.c pe cale i.v. evidentiaza..spatii lichidiene pericerebrale infra si supratentoriale cu dimensiuni normale; spatii perivasculare Virchow-Robin dilatate, absenta anomaliilor de semnal decelabile la nivelul encefalului si ventriculilor; sistem ventricular simetric, cu dimensiuni normale, structuri mediane in pozitie normala, ingrosarea mucoasei sinusurilor maxilare, frontal si celulelor etmoidale. concluzii aspect IRM sugestiv ptr pansinuzita cronica. pe 20 iulie 2009 analizele au iesit leucocite 8.01. hemoglobina 15.3. PLT 233. 19 martie 2010 buletin anatomo-patologic piesa trimisa1 formatiune tumorala geniana stanga 2.formatiune tumorala retrozigomatica... descriere macroscopica 1- formatiune tumorala de 5, 6/3/2.3 cm cu suprafata neregulata brun inchis cu zone albicioase si galbui pe sectiune, aspect neomogen, albicios cu zone galbui si cenusiu-brune, de consistenta ferma. 2- formatiune tumorala de 2, 6/1, 7/1, 3 cm cu suprf nereg, cenusiu inchis cu zone galbui-cenusii si brune, pe sectiune, aspec neomogen albicios cu zone cenusii si maronii, consistenta ferma. diagnostic : tumora maligna de teaca de nerv periferic. sa efectuat o primacura MCT cu Doxorubicin 100 mg pev. 1 h. sa efectuat a 2 a cura MCT adjuvant Adriblastin 100 mg a 3 cura Pct adj Doxorubicin 100/15 min.16.08. 2010 s-a recurs la antibioterapie cu Ceforrt plus Nizoral plus neupogen se continua cu MCT..si km asta am la cunostiinta
0
01-05-2011, ora 00:06
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
diagnosticul mamei tale este ceva de genul: neurofibrosarcom sau, ca in buletin, tumora maligna de nerv periferic bine diferentiat de zona geniana stanga. nu stiu extensia locala, nu am inteles daca initial au fost prezente metastaze de orice fel. a fost operata (de mai multe ori?) si a facut 3 serii cu doxorubicina (citostatic), care nu au putut fi continuate fie pentru ca mama ta avea o conditie cardiaca preexistenta, fie ca acest citostatic a cauzat efecte secundare cardiace.
aceasta boala, numita si schwannom malign, este clasificata ca SARCOM, adica un anume tip de cancer care se trateaza in mod traditional prin chirurgie. totusi recidivele sunt frecvente. din moment ce mama ta a fost diagnosticata cu boala asta asa de tanara (sub 40 de ani) cred ca e important sa se mentioneze daca se poate pune in discutie si daca are concomitent o boala numita NEUROFIBROMATOZA TIP 1 sau BOALA VON RECKLINGHAUSEN. sansele sa aiba asta sunt relativ mari iar asocierea cu aceasta boala inseamna un prognostic mai rau. ratele de supravietuire, cu tratament, la 5 ani, ale acestei boli sunt de cam 50% pana la 75% citate in literatura. in cazul asocierii cu boala von recklinghausen, totusi, ratele acestea sunt mult mai mici, mai mici de 30%. asta inseamna ca din 100 de oameni diagnosticati cu aceasta boala, dupa 5 ani de zile inclusiv cu tratament, mai putin de 30 mai sunt in viata.
doxorubicina alaturi de operatie pare sa mai prelungeasca supravietuirea, dar rezultatele sunt inca neconcludente. in orice caz doxorubicina are efecte secundare, unul dintre cele mai grave e toxicitatea cardiaca.
ce tratament face IN ACEST MOMENT ? ce zice oncologul ei in acest moment ? ce explicatii ai cerut si ce ti s-a spus ?
0
01-05-2011, ora 01:43
Lorigorgo
Nu este medic/terapeut
Lorigorgo
in primul rand vreau sa iti multumesc ca mi-ai raspuns..sunt disperata nu mai pot!..pai tratament din partea doct oncol nu ia decat calmante si somnifere atat.. au zis ca trece de la sine toata durerea si ochiu se va face bine..dar pe minut ce trece este din ce in ce mai rau...si a fost operata de 2 ori... si da s-a opr cu citost deoarece avea prob cu inima si nu puteau sa ii faca...nush ce sa fac..i-mi este f frica...a facut tratam si cu past naturiste..nush ce sa mai fac..Oare doct chiar nu mai au ce sa ii faca?
0
01-05-2011, ora 10:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
mi-e greu sa-ti spun... nu stiu care e starea ei curenta, daca e recidiva, fie locala sau la distanta... sau doar a facut o infectie locala.
in orice caz... ma tem ca prognosticul ei pe termen lung nu este unul bun...
ai auzit de notiunea de "neurofibromatoza 1" sau "von recklinghausen" folosita la ea ?
0
01-05-2011, ora 11:08
Lorigorgo
Nu este medic/terapeut
Lorigorgo
pai...nu am auzit asa ceva. tumora a incep sa se umfle iar..iar din cate am auzit eu..ptr ca mie maj din familie nu imi spun excat ce se intampla...i se urca spre cap...iar doc ia zis ca el nu mai are ce sa ii faca..( nu mai poate sa o opereze) iar starea ei este din ce in ce mai grava...abia poate sa manance...si cu ochiu am spus ca este destul de grav...nu mai vede cu el...va rog spuneti-mi adevaru...sunt constienta de ce se intampla...am apelat la voi ptr ca nush ce sa mai fac..vreau sa o duc la Bucuresti ptr investigatii...ce fac?
0
01-05-2011, ora 11:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai poate daca discuti mai deschis cu cei din familie vei afla chiar de la ei mai multe decat iti putem noi spune pe orbecaite. daca nu stii exact ce se intampla, de unde stii ca poti sa faci ceva cu ea, ducand-o oriunde ?
boala este recidivata local ? exista metastaze la distanta, in alte organe ?
toate simptomele in mod normal pot fi administrate. durerea cu antialgice, inflamatia cu antiinflamatoare, daca apare infectia, se folosesc antibiotice, asa cum ai si descris.
se pare ca e un caz dincolo de posibilitatile tratamentului chirurgical. asta inseamna ca tot ce poate fi facut este pentru administrarea simptomelor pe perioada pe care o mai are de trait, pentru ca nu mai poate spera sa se vindece, din cate deduc.
trebuie sa mergi la oncologul de teritoriu care sa va indrume la un serviciu de ingrijire paliativa, specializat in ingrijirea bolnavilor terminali. acolo se face tratamentul acestor pacienti, fie prin internare de lunga durata, fie prin ambulator, fie chiar la domiciliu. sa o plimbi aiurea fara o tinta clara nu face, pentru ca nu o ajuta, dimpotriva.
0
01-05-2011, ora 13:10
Lorigorgo
Nu este medic/terapeut
Lorigorgo
am incercat sa discut cu familia mea..prin toate felurile..dar degeaba...cand a recidivat nu a fost in acelsai loc...s-a raspandit...Marti vreau sa ma duc sa vb cu oncologu ei...sper din rasputeri sa reusesc ceva...am discutat prima data cu oncolg cand sa intamplat cu ochiu..si atunci a zis ca ii da calmante si somnifere deoarc nu putea dormi din cauza durerii...si ia zis ca in caz daca se simte rau sa vina sa se uite la ea...si ma gand sa o duc la bucuresti poate ii face ceva mai bun decat in cta.
0
03-05-2011, ora 18:07
Lorigorgo
Nu este medic/terapeut
Lorigorgo
Bun ziua. revin la acest forum..ptr ca ieri mama mea a venit la spital cu ambulanta..nimeni nu ia facut nici macar o perfuzie..doctori au spus ca vor sa o trimita la casa soarelui sa o interneze..mama mea a refuzat.azi am vb cu oncologu lu mama..si mi-a spus, k mama este intr-o stare f grava...ia afectat ficatu..are metast in tot corpul..iam spus doamn doct c vreau sa ma duc la bucuresti cu ea si mi-a spus k mama nu mai are nici-o speranta...ea mai are de trait cateva zile..maxim o luna...iar daca o duc la bucuresti este posibil sa moara pe drum...va rog spuneti-mi ce sa fac,..? nu pot sa stau asa si sa ast ca mama mea sa moara...? vreau sa o duc la bucuresti...
0
07-06-2011, ora 15:28
tina13
Nu este medic/terapeut
tina13
Buna ziua, tatal meu a fost diagnosticat cu neoplasm veco faringian extins.Am inteles ca este cancer, la biopsie a iesit gradul de malignitate 6 II, doctorita oncologa mia spus ca nu are rost sa facem chimioterapie si nici citostatice deoare ce nu il mai ajuta, ati putea sa imi spuneti va rog ce inseamna acel grad de malignitate, deoarece doctorita a fost foarte evaziva.Va multumesc mult
0
07-06-2011, ora 22:29
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu putem sa iti spunem prea multe pentru ca datele pe care ni le-ai furnizat tu sunt total incoerente, probabil fiindca le relatezi din auzite si nu ai acces la un bilet de externare clar, cu diagnostic, stadiu, buletin anatomopatologic si alte investigatii, stare generala, alte analize si ce s-ar fi incercat/pus in discutie/exclus/etc.
nu inteleg ce inseamna "grad de malignitate 6" nici ce inseamna "veco faringian", probabil e vorba de un cancer din sfera ORL oricum. dar despre lucrurile astea nu se poate specula pe internet. vino cu mai multe informatii, te rog !
0
13-06-2011, ora 08:43
tina13
Nu este medic/terapeut
tina13
Buna ziua, imi pare rau ca nu ati inteles, dar nici eu nu am inteles scrisul dr.asa ca am apelat la medicul de familie si mia zis ca diagnosticul de pe biletul de iesire din spita este:neoplasm velofaringian, sd disfagig, stare generala alterata, sd consumptiv. Analizele radiologice au aratat urmatoarele: pulmon PA +LLS:opacitati cu aspect sechelar TBC apicabil bilateral si subclavicular intern stg., ingrosare difuza de desen bronhovascular cord verticalizat.Pe examenul histopatologic nu inteleg mare lucru deoarece e scris de mana iar gradul de malignitate este G II, asa mia tradus medicul de familie desi pe foaie scrie clar 6II, dar probabil ca nu stiu eu sa interpretez, dr.oncolog la cine am fost mi-a zis ca nu are rost sa ii mai dea citostatice, numai calmante, dar de 2 zile tata se plange de faptul ca nu poate sa tina ochii deschisi si parca ceva il gadila, ii umbla prin cap, dr.de familie mia zis ca ar putea fi metastaza cerebrala, clar ca nu mai stiu ce sa fac si ce sa cred, deoarece dr.oncolog a zis ca din 20 iunie sa il internam in spital, dar nu inteleg pt.ce daca nu mai are rost sa ii dam alt tratament decat calmantele?, nu stiu daca v-am ajutat cu ce am mai scris aici dar va rog sa ma credeti ca sunt inca in stare de soc, nu pot sa cred ca se intampla asta chiar tatalui meu si mai am si un loc de munca foarte solicitant si copil la scoala si toata lumea trage de mine, imi cer scuze daca vam deranjat cu vorbele mele dar daca puteti sami spuneti ceva clar dupa ce am scris acum va multumesc mult.
0
13-06-2011, ora 13:09
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu ai pentru ce sa iti ceri scuze, caci asta e rostul forumului.
in schimb, din pacate, informatiile pe care le furnizezi sunt foarte sarace. ce e important cand ai cancer este nu doar organul si "gradul de malignitate" ci si extensia bolii, stadiul TNM, varsta, bolile asociate, starea generala etc etc etc.
daca oncoloaga ti-a zis ca nu are rost sa-i mai faca citostatice sau iradiere, trebuie sa-ti dea si o explicatie pentru asta. eu la persoana a 3-a pe internet, fara sa cunosc cazul, nu-ti pot spune mai multe. tot ce pot eu sa fac este sa-ti detaliez sau explic informatiile neclare primite de la medici sau de pe urma diverselor investigatii.
chiar si in situatia ipotetica in care cineva nu mai poate primi citostatice sau iradiere, tot poate fi justificata o internare, in anumite servicii specializate pe administrarea simptomelor. si acasa daca il tii, el tot trebuie vazut periodic de un medic, fie acasa fie la spital, printr-un ambulator.
eu zic sa respecti programarea si sa te prezinti cu el pe 20 asa cum ti-a fost recomandat si sa vezi ce se intampla de acolo inainte, ce informatii suplimentare primesti, ce intrebari pui si tu si ce va scrie pe biletul de externare de acolo.
0
13-09-2011, ora 09:09
tina13
Nu este medic/terapeut
tina13
Buna ziua, am revenit in forum pt.tatal meu care este diagnosticat cu cancer la gat sau neo faringe, i sa facut un CT CRANIU NATIV CU SUBSTANTA CONTRAST NONIONICA.In raportul medical scrie: ingrosarea mucoasei sinusurilor maxilare si hipertrofia mucoasei nazale cu obstructia coanei nazale partea stanga.Usoara asimetrie cu moderata ingrosare a peretelui lateral stang la nivelul vestibulului fara a se evindentia alte prize patologice de contrast.
Mica formatiune polipoida dezvoltata de la nivelul cutiei arii epiglotice de partea stanga cu dimensiuni infracentimetrice.
Fara alte prize patologice de contrast la nivelul regiunii cervicale.Glanda tiroida cu dimensiuni si iodofilie in limite normale.Fara adenopatii patologice la nivelul latero - cervical.Fara leziuni heterodense sau prize patologice de contrast in etajul infra/supratentorial.Sistem ventricular simetric de talie normala.
CONCLUZII
Sinuzita maxilara bilateral cu ingrosare de mucoasa sinusala.Hipertrofia mucoasei nazale de partea stanga cu obstructia coanei nazale stangi.Ingrosare parietala perete lateral stang al vestibulului si mica formatiune polipoida dezvoltata la nivelul cutei arii epiglotice de partea stanga.
Mentionez faptul ca i sa facut acest ct craniu deoarece avea dureri foarte mari de cap si nu lau ajutat tramadolul si doctorita oncologa ia scris DHC de 90mg.Va rog daca puteti sa imi explicati pe intelesul meu rezultatul investigatiei, deoarece doctorita este in concediu pana saptamana viitoare si as vrea sa stiu ce are.Va multumesc mult.
0
14-09-2011, ora 12:45
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
mda, deci lucrurile sunt ceva mai clare. lucrurile insa, vis-a-vis de CANCER, nu arata chiar asa rau. defapt arata chiar bine, in sensul ca nu e vizibila vreo metastaza, nu se vad nici ganglioni mariti. daca, dupa cum spui, aveti si o biopsie si chiar are cancer, el pare a fi operabil, cu sanse mari de vindecare, daca urmeaza si tratament cu raze si citostatice, cum e standard.
in orice caz, durerile lui de cap par a fi date de nimic altceva decat de o SINUZITA urata, pentru care exista solutii mai mult decat la indemana. sinuzita intai se trateaza cu medicamente, chiar cu succes. va trebui sa stie chiar si medicul de familie ce e mai indicat pentru asta. personal eu recomand antiinflamatoare nesteroidiene (orice de genul ketoprofen, ketonal, nurofen, ibuprofen, arcoxia, movalis, celebrex, etc etc etc) cu protectie gastrica, mai ales daca are sau a avut ulcer sau gastrita (dicarbocalm, ranitidina, famotidina, omez, nexium, helicid, losec etc etc), poate sa ia si DHC cat timp are dureri, sau tramadol, cu sau fara algocalmin, tot asa strict pentru dureri. de asemenea trebuie avut grija sa nu se suprainfecteze, sa nu faca brusc febra peste 38, sa nu cumva sa il prinda frigul/curentul la cap, chiar sa poarte caciula - ajuta foarte mult. astea trebuiesc rezolvate intai, imediat, inainte de a se decide ce se va face pentru boala lui canceroasa, fie ca va fi operat, va face raze, chimio, etc. oricum, si aia va trebui tratata, daca nu s-a facut nimic pana acuma, sunt multe lucruri de incercat.
multa bafta si sa ne mai scrii !
0
07-10-2011, ora 08:08
mosquito
Nu este medic/terapeut
mosquito
Buna dimineata,

Acest diagnostic l-a primit in urma biopsiei: tumoare carcinom epiteliale nedefinita
Ati putea sa-mi spuneti ce inseamna acest diagnostic?
Ce trebuie facut?
Va multumesc.
O zi cat mai placuta va doresc.
0
07-10-2011, ora 09:14
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
inseamna un cancer de nu se stie ce organ si nu se stie cat de extins.
ce trebuie facut: de aflat DIN CE LOC S-A PRELEVAT BIOPSIA.
0
07-10-2011, ora 09:21
mosquito
Nu este medic/terapeut
mosquito
Din limba s-a prelevat, acolo aare o rana deschisa.
Aceasta forma este un cancer malign?
Va multumesc frumos.
0
07-10-2011, ora 10:37
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cancerul este malign mereu.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
40 comentarii 12 Înainte ›

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.