Tumoarea Wilms, reaparitia ei dupa operatie

16-04-2010
letitia mihaela
Nu este medic/terapeut
letitia mihaela
Am o prietena a carei fetita in varsta de 3 ani si 10 luni a fost operata de tumoarea Wilms(acum 2 ani si jumatate, cu aproximatie).A facut citostatice, dupa care la catva timp au primit vestea ca tumoarea a reaparut.A facut iar citostatice ca tumoarea sa scada in volum(avea aproape 8 cm.).Ia scazut in volum pana a ajuns la 50mm., iar acum 3 saptamani, i-au facut ecograful si i-au dat vestea ca a inceput sa creasca (2 cm.), iar momentan a ajuns la 4 cm.Parintii sunt disperati, nu stiu ce sa faca, vor sa mearga la Bucuresti crezand ca acolo o sa fie mai bine tratata, vor sa stie ce sanse are fetita.Unde sa mearga mai departe(sunt din Craiova)?Trebuie operata fetita(tumoarea momentan, din ce se observa la ecograf, nu a atins rinichiul, dar creste foarte repede)?S-au trebuie sa mearga prin strainatate?S-a obisnuit tumoarea cu tratamentul acesta, si din cauza asta a inceput sa creasca?Dati-mi va rog cateva sfaturi ca sa i-le pot transmite prietenei mele.Raspundeti-mi va rog daca puteti cat mai repede, marti vor sa plece la bucuresti si au nevoie de cateva sfaturi(medicul fetitei nu i-le da cum trebuie).Astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat.
3 comentarii
0
16-04-2010, ora 22:05
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Încercaţi Institutul Fundeni în Bucureşti, sunt mulţi profesionişti şi au şi secţie de pediatrie acolo
0
16-04-2010, ora 22:11
letitia mihaela
Nu este medic/terapeut
letitia mihaela
Multumesc frumos.
0
17-04-2010, ora 00:12
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Spune-i mamei ca tratamentele cu citostatice nu vindeca nimic si pe nimeni insa omoara celulele sanatoase din intregul corp in timp ce sunt date. Daca ceva ajuta acel lucru nu este cu siguranta tratamentul. Este o mare prostie ce ii fac doctorii la fetita (si la orice bolnav de cancer sau cu tumori) insa asa este sistemul medical si nu se va schimba usor. Rezultatele se vad foarte clar si sunt din nefericire negative ca la cei mai multi bolnavi.
Indiferent de va face in acest caz la spital ar trebui sa mearga paralelel si la un medic homeopat bun din Bucuresti (Dr. Silvia Nedelcu, Dr. Ileana Randasu ) pt. a primi un tratament homeopat paralel ajutator care o poate ajuta f mult (macar sa reziste la citostatice).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Tumora Wilms

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: