Tuse seaca de 2 sapt la copil de 2 ani

09-05-2018
Andreeanitu
Nu este medic/terapeut
Andreeanitu
Buna seara! Am o fetita de 2 ani care de aproximativ 2 saptamani are episoade rele de tuse in special noaptea. Daca la inceput tusea cam 30 min in continuu, deja am ajuns si la 2 reprize de tuse de cate o ora si jumatate noaptea aproape pana la voma. Am fost cu ea ma doctorul de familie si a ascultat o la plamani si s a uitat in gat si a zis ca nu are nimic. Ne a dat sa facem aerosoli cu 2 ml ser + 1 ml ventolin plus 1/3 de fIixotide fara nicio imbunatatire pana acum. Toate crizele de tuse le are grave noaptea si moderate la somnul de dupaamiaza. Am incercat sa i dam nurofen ( credeam ca o doare in gat), siropuri de tuse ( acc, eurespal ), aerius, brufen si fara niciun rezultat. Ultima oara dupa 2 ore de tuse am reusit s o adormim cu un biberon de lapte cald. Nici nu stim incotro sa ne indreptam. Febra nu a avut, iar muci are cred ca mai mult de la atata tuse, dar nu multi. Mentionez ca tusea este seaca iar pe timpul zilei nu tuseste aproape deloc. As putea zice ca e perfect sanatoasa daca nu ar fi noaptea atat de rau. Nu stiu ce sa fac.
2 comentarii
0
09-05-2018, ora 22:58
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Robitusin junior 4x5ml+ 5 ml Romergan sirop seara la culcare. Succes!
0
10-05-2018, ora 15:58
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Asa cum, bine ati sesizat, faptul ca fetita are crizele de tuse in pozitie culcata si, de altfel, si infirmarea unei afectiuni respiratorii prin lipsa simptomelor ca si prin consultul medical efectuat de MF, ridica problema refluxului gastro-esofagian cu iritarea secundara a faringelui si tuse consecutiva.
Pt. precizarea diagnosticului si conduita terapeutica de urmat ar fi bine sa o internati intr-o sectie de pediatrie. Ati putea sa o ajutati culcand fetita pe o saltea inclinata la 30 grade, avand umerii si capul mai sus. De asemenea masa care precede pozitia culcata sa fie redusa cantitativ. Sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tusea măgărească la copii - ce este și cum se tratează
  • După o răceală copilul încă tușeste - mai este contagios?
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Cum calmați tusea la copii?
  •