Un inel de la coloana deplasat, apasa pe nerv!

17-08-2013
vochotedwyna
Nu este medic/terapeut
vochotedwyna
Buna ziua! Bunicul meu in varsta de 80 de ani a facut recent un RMN in urma unor dureri severe de picioare. La RMN s-a descoperit ca un inel de la coloana vertebrala s-a deplasat si ii apasa pe nerv si astfel ii apar durerile crunte si nu se poate tine pe picioare. Avand in vedere varsta lui ce se poate face pentru el? Medicii din Timisoara ne-au spus ca o operatie nu este indicata pentru el avand in vedere varsta inaintata. Oricine are un sfat sau o indrumare pentru noi, am fii recunoscatori!!!!! In speranta unui raspuns de la dumneavoastra va multumesc!!!
3 comentarii
0
17-08-2013, ora 14:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din pacate nu exista o alta solutie viabila in afara tratamentului chirurgical.
Puteti consulta un neurochirurg si dintr-un alt centru universitar.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
17-08-2013, ora 15:54
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
evident trebuie analizata la fiecare operatie raportul cost/beneficiu
varsta nu conteaza atat de mult cum se crede, in ziua de azi sunt multi pacienti intr-o conditie foarte buna la 80 de ani, in acest sens trebuie consultat un cardiolog, cat de apt ar fi pentru operatie. anestezia a evoluat si ea foarte mult in ultimii ani, aparatele moderne sunt foarte sigure
din moment ce nu se poate tine pe picioare calitatea vietii este mult alterata, daca ramane in restul vietii in pat are sanse bune sa primeasca tromboza, embolie pulmonala sau pneumonie in cateva luni, care ar fi fatale la aceasta varsta.
din pacate nu cunoastem exact natura problemei, ce sanse ar avea un tratament conzervativ, insa o hernie de disc cu nucleotomie sau in caz extrem cu laminectomie este operata de un chirurg experimentat in 30-60 de minute.
0
17-08-2013, ora 20:38
vochotedwyna
Nu este medic/terapeut
vochotedwyna
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt! Un alt lucru ce am uitat sa il precizez este ca de 28 de ani sufera de nevralgie de trigemen iar abia anul acesta a reusit alcoolizarea sa-i omoare nervul trigemen, iar tratamentul medicamentos ce il ia este foarte diversificat si puternic ( carbamazepina, lamotrigina, aspirina cardio, bilobil, baclofen si inca cateva care nu mi le aduc bine aminte) iar medicul la care am fost a zis ca din cauza medicatiei este foarte probabil sa nu reziste unei anestezii. Daca imi puteti recomanda un centru universitar sau un medic bun care il poate ajuta as fi recunoscatoare! Multumesc mult! O seara buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul