un sfat, va rog
buna ziua.fetita mea de 3ani jum are la manuta dreapta de o sapt si ceva niste bube destul de urate.la inceput a fost una singura sub piele, dupa care a inceput sa se scarpine si sa se lungeasaca.acum jum din palma ei este plina de bubitele astea.la inceput aveau un lichid, dar ea scarpinandu-se sau rupt.fiind sub piele, nu imi prea dau seama cum sunt.cert este ca arata fff urat, si se lungeste.locul unde sau format a devenit o suprafata grunjoasa.pediatra a spus ca ar fi o deshidroza dar nu stia sigur.am programare la dermato, dar pana atunci.nu stiu ce sa ii fac.poate fi deshidroza?la 3 ani?va multumesc frumos.sanatate!
2 comentarii
Poate fi, cu toate ca dishidroza apare rar in copilarie, e mai frecventa la barbatii adulti ; veziculele sunt localizate pe palme si pe partile laterale ale degetelor. Nu are rost sa faci nimic, caci, sub tratament, leziunile se modifica si nu s-ar mai pune un diagnostic corect. Daca ai programare tarzie, peste nu stiu cate zile, nu mai sta asa cu copilul, poate se scarpina, leziunile se pot intinde.mergi luni-marti la un cabinet particular de dermatologie.
am fost cu fetita la dermatolog sambata si mi s-a spus ca nu este deshidroza, ci o dermatita alergica la contact.acum mai ramane de vazut la ce anume este alergica.nu pot sa imi dau seama.ii dau antihistam si fenistil si inca o crema care tb preparata in farmacie.din cate imi dau eu seama, ii trece desi uneori se inroseste tare, iar dimineata cand se trezeste o mananca.asa evolueaza, sau e posibil sa se inroseasca in momentul in care vine in contact cu vreo suprafata care nu o suporta?nu reusesc sa inteleg ce se intampla.incepea sa ii iasa si la cealalta manuta.sper sa se opreasca.testele alergologice nu se fac tot timpul?mi s-a spus ca i toamna sa ma duc cu ea pt test.si pana atunci?multumesc d-nei dr pt sfat.sanatate!
Alte subiecte recente din această secțiune: