ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

Evaluarea sănătății mintale a copilului și adolescentului - evaluare psihologică online

Evaluarea sănătății mintale a copilului și adolescentului - evaluare psihologică online
Autor: Iulia Buzan

Copiii şi adolescenţii sunt supuşi în mod constant unor provocări de adaptare. Trebuind să facă față schimbărilor inerente dezvoltării, vulnerabilităţilor individuale şi factorilor de mediu cu caracter negativ, nu este de mirare că 1 din 5 copii se confruntă cu probleme de sănătate mintală (conform unui studiu al OMS). Din fericire, problemele copilăriei sunt adesea tranzitorii sau pot fi soluţionate prin intervenţie specializată.

Dacă vă îngrijorează anumite emoţii sau comportamente ale copilului dumneavoastră (hiperactivitate, dificultăţi de atenţie acasă sau la grădiniţă/ şcoală, frici, tristeţe, anxietate de separare, anxietate de performanţă, dificultăţi în relaţionarea socială etc.), vă propun să accesați serviciul de  Evaluare a sănătăţii mintale/ Evaluare complexă.

La finalul unei astfel de evaluări, veţi afla dacă copilul/ adolescentul dumneavoastră se confruntă sau nu cu o problemă de sănătate mintală.

Se  vor investiga detaliat toate aspectele care vă îngrijorează sau pe care doriţi să le remediaţi, acesta fiind primul pas pentru dezvoltarea unui plan de intervenţie personalizat.

Identificarea cât mai precoce a unor posibile deficite (fie că ele sunt de dezvoltare, emoționale, comportamentale sau de altă natură) și intervenția timpurie împiedică acumularea acestor deficite pe măsură ce copilul crește și constituie elemente importante în reducerea simptomatologiei observate.

Veţi obţine un raport de evaluare cuprinzând rezultatele, concluziile evaluării și recomandări pentru intervenţie.

Completarea formularelor se poate face atât în format clasic, creion-hârtie, cât și în format online sau hibrid (unele clasic, altele online), în funcție de preferințe și de disponibilitate.

 Se va realiza evaluarea tuturor problematicilor specifice copilăriile și adolescenței: Nivelul de dezvoltare; Aptitudini cognitive; Emoții și comportamente; Strategii de învățare; Tulburări de sănătatea mintală; Temperament și personalitate; pentru consiliere și orientare școlară.

 

Evaluarea nivelului general de dezvoltare (3-7 ani)
Sunt evaluate competențele cognitive, sociale, emoționale, motrice, autonomia personală a copiilor și prerechizitele școlarizării;

Adresate părinților și educatorilor;

Pot fi completate online sau în format creion-hârtie
Evaluarea nivelului de dezvoltare neuropsihologică (3-12 ani)
Sunt evaluate: atenție și funcții executive, memorie, limbaj, procesare vizuospațială, funcționare senzoriomotorie;

Probele sub formă de jocuri, aplicate față în față cu psihologul;

 


Evaluarea aptitudinilor cognitive (12-19 ani)

 Realizarea  profilului specific de abilități cognitive ale  copilului/adolescentului - important atât ca o componentă de autocunoaștere și dezvoltare personală, cât și pentru orientarea în carieră; 
 Sunt evaluate: abilitatea generală de învățare, abilitatea verbală, abilitatea numerică, aptitudinea de percepție a formei, aptitudinea spațială, abilități funcționărești, abilități de procesare a informației/rapiditatea în reacție, capacitate decizională;

 Majoritatea probelor de evaluare pot fi completate online sau în format creion-hârtie.

Unele probe de evaluare necesită prezența psihologului.

 

 

Evaluarea emoțiilor și comportamentelor / evaluarea sănătății mintale (3-19 ani)

 Identificarea riscului copiilor și adolescenților pentru probleme emoționale și comportamentale;

Sunt evaluate: riscul pentru a prezenta cele mai frecvente tulburări psihiatrice (în funcție de grupa de vârstă a copilului), comportamente disruptive, strategii de gestionare a emoțiilor,
evaluarea avansată a anxietății,  tulburări de comportament alimentar;

 In funcție de vârsta copilului/adolescentului , chestionarele sunt completate de părinți, adolescent sau cadul didactic.

Pot fi completate online sau în format creion-hârtie; 

 

 

Evaluarea temperamentului și personalității (3-19 ani) 
Se descriu o serie de tendințe comportamentale și emoționale ale copiilor /adolescenților, care sunt  relativ stabile în timp și se manifestă în mai multe contexte. Ajută părinții să își cunoască mai bine copilul și sunt un instrument important de autocunaoaștere în adolescență .

Adresate în funcție de grupa de vârstă, chestionarele sunt completate de părinți și/sau adolescenți.

Pot fi completate online sau în format creion-hârtie

 

 

Evaluarea valorilor și intereselor (12-19 ani)
Cu ajutorul acestor chestionare sunt identificate și structurate domeniile de interes ale tinerilor și valorile profesionale, fiind instrumente foarte utile în special în procesul de orientare în carieră.
Adresate adolescenților;  Pot fi completate online sau în format creion-hârtie

 

 

Evaluarea strategiilor de învățare (8-19 ani)
Sunt identificate strategiile de învățare ale elevilor și motivația școlară, având un rol important în special în îmbunătățirea performanței școlare ;

Adresate elevilor;  Pot fi completate online sau în format creion-hârtie;

 

Probele de evaluare psihologica folosite sunt validate științific și etalonate pe populația românească.

 

Pentru programări la o consultație psihologică vă rugăm să mă contactați telefonic, între orele 9-17.00, numarul de telefon de mai jos:

Telefon: 0727665277 sau mail: buzanpsiholog@gmail.com

Cost pachet de evaluare: 600 lei

 
 
Programare