ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

Evaluarea psihologica si tratamentul Burnout-ului

Evaluarea psihologica si tratamentul Burnout-ului
Autor: Iulia Buzan

Stres prelungit, epuizare profesională, burnout. Indiscutabil, în ultima vreme auzim mai des aceste cuvinte, cu privire la roluri și medii ocupaționale diverse. Atunci când energia, implicarea și performanța angajaților se erodează, lăsând în loc extenuare, demotivare și eficiență redusă, costurile sunt imense și nu dispar de la sine. În esență, burnout-ul sabotează tocmai aspectele de preț pentru companii: performanța și sănătatea organizațională. Prin urmare, pentru managerii și specialiștii HR care vor să-și păstreze angajații de top, burnout-ul este un subiect important de abordat. Dar pentru a-l aborda eficient, mai întâi trebuie identificat.

Detectarea semnalelor de alarmă și evaluarea simptomelor de burnout reprezintă pașii necesari pentru a obține o imagine corectă asupra situației și pentru a alege soluțiile potrivite de optimizare organizațională.

Pe baza analizei cercetărilor științifice și a reflecției asupra practicii,   va propun un program online de evaluare și intervenție psihologică în burnout. În prezent sunt disponibile trei opțiuni de interventie psihologica, care diferă în funcție de complexitate: 

  • Pachet de baza - evaluarea psihologica sumara a simptomelor burnout-ului si furnizarea materialelor psihoeducationale despre burnout si prevenirea acestuia;
  • Pachet standard – evaluarea psihologica standard a simptomelor burnout-ului si tratament psihologic standard prin acces la module informationale si practice pe o perioada de 6 luni;
  • Pachet personalizat – evaluare psihologica personalizata, tratament psihologic personalizat si 6 sedinte individuale de videoterapie pe o perioada de 6 luni;

În urma evaluării, fiecare angajat obține un raport confidențial cu rezultatele sale și cu interpretarea acestora, în timp ce organizația (prin reprezentanții HR/Management) obține un raport integrativ confidențial care sumarizează rezultatele globale și include recomandări personalizate de intervenție. De pildă, se obțin răspunsuri la întrebări precum: Care este riscul de burnout în organizație? Care este procentul de angajament? Este burnout-ul o problemă întâlnită mai degrabă în anumite departamente? Care sunt sursele principale de stres pentru angajați? Dar punctele forte din mediul de muncă? 

Simplu spus, pentru a optimiza ceva, mai întâi trebuie să privim și spre nivelul de pornire. Evaluarea corectă a nivelului de burnout face exact această etapă indispensabilă pentru progres – ne indică punctul de plecare și ne evidențiază căile și strategiile optime de dezvoltare organizațională și de promovare a stării de bine, având beneficii reale atât pentru angajați, cât și pentru organizație.

Furnizor servicii: psiholog exppert  principal în psihologie clinică și psihoterapie;

Valoare pachetului beneficiază de o reducere de 10% pentru grupurile mai mari de 25 persoane.

Persoană de contact: Iulia Buzan, mobil 0727 665 277,

e-mail: buzanpsiholog@gmail.com

Cu stimă,

Psiholog expert și supervizor în psihologie clinică și psihoterapie, Iulia Buzan

 
Programare