Liposuctie laser

©

Autor:

Liposuctie laser

Liposuctia laser - acuratete si precizie

Liposuctia laser nu poate inlocui liposuctia traditionala fiind utilizata doar pentru a trata zone mici, cum ar fi la nivelul fetei, gatului, bratelor si sanilor. Procedurile traditionale sunt recomandate pentru suprafete mai mari cum ar fi abdomenul, coapsele, fesele.

Avantajele liposuctiei cu laser

*comparativ cu tehnica conventionala tumescenta si tehnica de liposuctie asistata cu ultrasunete

Cel mai mare avantaj al liposuctiei cu laser este invazivitatea minimala comparata cu alte tehnici de liposuctie, fiind ideala ca si tehnica complementara pentru alte tehnici de remodelare corporala.
# reprezinta un mod de a va tonifia corpul intr-un mod subtil;
# necesita un timp de recuperare redus (intoarcerea la derularea activitatilor obisnuite in doar cateva zile) ;
# tumefiere si echimoze reduse;
# nu sunt necesare medicamente de control al durerii- procedura se realizeaza sub efectul anestezii generale si a unui sedativ;
# grasimea aspirata prin aceasta tehnica poate fi folosita pentru a umple alte zone ale corpului ce necesita o remodelare a conturului;
# in ceea ce priveste celulita, parerile sunt impartite, insa unii medici considera ca liposuctia cu laser ar imbunatati aspectul zonelor afectate de celulita;

Succesul acestei metode depinde foarte mult de indemanarea, expertiza si talentul medicul estetician.

Tipuri de liposuctie cu laser

1. SmartLipo – denumita si “ liposuctie de pranz”

Aceasta tehnica de liposuctie este extrem de simpla. Subcutanat se introduce o canula prevazuta anterior cu o fibra optica cu energie laser care manevrata prin miscarii oscilatorii distribuie energia laser in tesutul adipos, care cedeaza sub actiunea caldurii, este fluidizat si apoi drenat printr-un proces natural de drenare limfatica.

Efecte
: eliminarea tesutului adipos, contractia pielii si stimularea productiei de colagen si elastina prin prezenta fascicolului de energie laser si estomparea aspectului ariilor afectate de celulita prin netezirea pielii.
Avantaje:
* efecte post operatorii minime;
* timp redus de recuperare;
* tehnica minim invaziva si mult mai putin traumatizanta comparativ cu tehnica traditionala de liposuctie;
* o procedura eleganta si delicata, sigura de sculptare precisa a contururilor corporale;
* interfenta minima in viata sociala a pacientului (timp operator 1h, cateva ore se resimte o senzatie de disconfort minim, pacientul se poate intoarce la activitatile sale obisnuite imediat ce a parasit cabinetul) .

SmartLipo reprezinta cea mai eficienta metoda de tratament a hiperhidrozei (cresterea anormala a secretiei sudorale) . Glandele sudoripare sunt inactivate prin intermediul undelor de energie generate de instrumentul laser SmartLipo. Ele vor fi indepartate permanent prin liposuctie.

Aceasta tehnica este folosita eficient in urmatoarele zone:
- abdomen, coapse, flancuri, fese, genunchi, tesut mamar masculin, decolteu, bust, barbie si in unele cazuri de lifting facial intern cu laser.
Este ideala pentru eliminarea barbiei duble, a tesutul adipos din zona superioara a bratelor si glezne.

2. Liposuctia laser AccuSculpt

Aceasta tehnica de liposuctie cu laser foloseste tehnologia luminii intens pulsate pentru a efectua liza adipocitelor prin intermediul unei unde de energie (1444 nm) extrem de eficienta si rapida in emulsionarea grasimii si reconturarea corporala. Acest fascicol de lumina de intensitate 1444nm furnizeaza cea mai precisa si puternica tehnologie de sculptare a depozitelor adipoase.

Avantaje :
* inalta eficienta in modelarea conturului corporal cu ajutorul undelor specifice focusate;
* reducerea masiva a vatamarilor colaterale posibile datorita caldurii – rezulta un timp de recuperare extrem de redus;
* efectul foto-acustic marit face ca tratamentul de lipsocutie sa fie simplu si rapid;
* nu necesita timp de recuperare.

3. Liposuctia laser CoolLipo

Aceasta tehnica de liposuctie cu laser foloseste o tehnica minim invaziva de lichefiere a grasimii pentru o eliminare facila. Abilitatea sa de a contracta si netezi pielea face ca dispozitivul sa fie ideal pentru liposuctia unor zone mai delicate precum barbia, gatul, obraji, maxilarul inferior si de a trata pielea laxa de la nivelul gatului, fetei sau bratelor. Este recomandat doar pentru arii restranse.

Avantaje:

* o fragmentare delicata a lobulilor lipidici;
* intinderea si netezirea pielii;
* tratarea ariilor dificil de abordat prin tehnici conventioanle de liposuctie;
* realizat doar sub efectul unei anestezii locale;
* un timp operator scurt si o procedura delicata;
* nu necesita timp de recuperare.

4. Tehnologia Cold Laser

Aceasta tehnologie este aplicata inainte de interventia propriu-zisa de liposuctie pentru a lichefia grasimea facand mai facila aspirarea acesteia (are loc fragmentarea fizica si ruperea mebranelor adipocitelor) .
Aceasta foloseste o energie cu frecvente joase pentru a penetra pielea in profunzime. Acest tratament adjuvant dureaza doar cateva minute iar rezultatele sunt impresionante in urma liposuctiei. Folosind aceaste tehnologie are loc si o accelerare a procesului de vindecare prin stimularea activitatii celulare. Tumefierea si disconfortul sunt reduse la minim, iar caldura este eliminata din procesul de emulsionare a grasimii (nu ese resimte durere, nu se produc arsuri, nu mai apar senzatiile de tensiune si de intepaturi) .

Data actualizare: 08-08-2013 | creare: 03-11-2009 | Vizite: 13831
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum