Psiholog si psihoterapeut Alexandra Stroe

  • Telefon: 0720952590
  • Localitate: Constanta (Constanta)
  • Loc de muncă actual: Centru de Psihoterapie si Dezvoltare Personala -The Orlov
  • Specialitate: Psihologie
  • Specialitate secundară: Psihoterapie
Alexandra Stroe

“Ceea ce un om poate, trebuie să fie” - Carl Rogers

 

Cine sunt eu? Este întrebarea cu care am pornit pe drumul autocunoașterii și al dezvoltării personale. Este o întrebare care a rămas ca temă de viață și după care mă ghidez în tot ceea ce fac. Drumul nu a fost mereu lin, dar am fost întotdeauna animată de încrederea în propria viață.

Am învățat de-a lungul timpului că de mine depinde felul în care aleg să îmi trăiesc viața și să mă bucur de ea. Am învățat că empatia și sensibilitatea fac parte din mine și că mă călăuzesc în tot ceea ce fac. Am învățat să ma iubesc, să mă apreciez și să nu renunț niciodata la visele mele. Am învățat că greșeala face parte din viața noastră, am învățat să cad dar și să ma ridic, și de fiecare dată să continui să merg mai departe cu curiozitate și determinare.

Pe drumul vieții mele nu am fost nicicând singură, și atunci când m-am îndepartat de mine, m-am apropiat de cei care mi-au permis să fac parte din experiența lor. M-am privit prin ochii lor și m-am văzut mai puternică decât știam că sunt.

Am ales calea psihologiei, a psihoterapiei, din nevoia de a înțelege profunzimile ființei umane, și din dorința de a oferi din strălucirea diamantului care am devenit.

Astfel, am absolvit studiile superioare de psihologie și a celor masterale de psihologie clinică.

Am ales ca formarea în psihoterapie să fie una de tip relațional motiv pentru care am absolvit formarea în psihoterapie integrativă în cadrul scolii ARPI- Asociatia Romana de Psihoterapie Integrativă. M-am dezvoltat de-a lungul timpului prin participarea la numeroase conferințe precum și module de formare a competențelor din sfera preocupărilor personale: psihoterapia relațională, inteligența emoțională, relația cu corpul, terapia prin dans și mișcare,etc.

De asemenea, dețin o specializare în psihologia navală precum și competențe și formare psihopedagogică.

The Orlov este spațiul în care aleg să îmi împlinesc misiunea, aceea de a oferi mai departe priceperea și profesionalismul meu, încrederea în procesul de schimbare și prețuirea fiecărei clipe a existenței noastre.

Și pentru că drumul meu a început cu întrebarea “Cine sunt?”, îți propun să te angajezi într-un proces de autocunoaștere pentru că ,,ceea ce un om poate, trebuie să fie”.